Costi Rădulescu: ”Dorința mea este să investim și în domeniul sportului”

Pe final de an, Consiliul Județean Vâlcea sprijină financiar sportul de performanță și alocă bani pentru echipa de handbal și formațiile de fotbal din Liga a III-a.

După un an dificil, blocat de pandemie, sportul vâlcean se resimte din punct de vedere financiar. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu anunță însă că instituția pe care o conduce va continua să sprijine sportul. Cu prima ocazie, la ședința  Consiliului Județean din 22 decembrie, consilierii județeni vor vota alocarea a câte 50.000 lei pentru echipele de fotbal de Liga a III a 300.000 lei pentru SCM Rm. Vâlcea. Cele mai mari probleme sunt la Horezu, unde jucătorii și antrenorii au deja 3 luni restante, în timp ce echipa de handbal resimte probleme după disputele din ultima lună dintre partidele rivale în Consiliul Local.

Impact Real: Echipele de fotbal care activează în Liga a 3-a speră să mai primească o tranșă de bani din sumele stabilite iniţial. Vor mai primi Horezu, Dăeşti şi Costeşti bani de la CJ la finele acestui an? Horezu este într-o situație complicată, cu trei luni restanțe

Constantin Rădulescu: Da, vom acorda în continuare finanțare, în condițiile legii, luând în considerare și faptul că nu s-a jucat o bună perioadă din anul 2020. Dar, da, chiar pe data de 22 decembrie, voi propune alocarea unor sume de bani către echipele de Liga a 3-a. Aceste echipe sunt, în primul rând, ale primăriei, iar noi, Consiliul Județean Vâlcea, am pus umărul în susținerea acestora și așa vom face și pe viitor. Numai că, astăzi, când vorbim, nu știu ce buget vom avea pentru că Guvernul și Parlamentul nu au luat în discuție, încă, bugetul pe anul 2021.

Impact Real: Într-o situație delicată este şi echipa de handbal. Şi ea așteaptă să mai primească o tranșă, pentru a încerca să nu intre cu restanțe în noul an. Se mai aloca pentru handbal o sumă?

Constantin Rădulescu:  Tot în ședința din 22 decembrie 2020, voi propune alocarea unei sume de bani, pentru că este nevoie, însă cu aceleași precizări ca și în cazul fotbalului. Iubesc echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea și, în funcție de ce alocări avem de la Guvern, vom vedea cum o vom putea sprijini și anul viitor.

Impact Real: Consiliul Județean Vâlcea  a sprijinit în acest an sportul vâlcean. Îl mai poate susţine financiar şi anul viitor?

Constantin Rădulescu: Tocmai am răspuns. Astăzi, când vorbim, nu știu ce buget avem, dar vă asigur că dorința mea este să investim în domeniul sportului și chiar să identificăm noi oportunități pentru cei care vor să facă sport. Am sprijinit și fotbalul juvenil, dar și alte sporturi și vrem să o facem în continuare.

Impact Real: Vă este dor de sport?

Constantin Rădulescu: După ce m-am lăsat de sport, am luat destul de mult în greutate. În ultimul an și jumătate, am început să pun din nou accent și să fac sport ori de câte ori am ocazia. Iubesc atmosfera de pe stadioane și da, îmi este dor de atmosfera competițională, indiferent de sport.

Impact Real: Când se termină pandemia, veți merge la handbal sau fotbal? Sunteți fanul unei echipe?

Constantin Rădulescu: Când se va termina această perioadă complicată pentru noi toți și în funcție de ce meci cu spectatori va fi programat primul, fie de handbal, fie de fotbal, la acela voi alege să merg. Eu sunt susținător al echipei SCM Râmnicu Vâlcea la handbal, iar la fotbal, de mic copil țineam cu Steaua, însă am emoții mari și când joacă Universitatea Craiova.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *