Voineasa, pregătită pentru drumeţii, excursii şi plimbări

Voineasa este adevărata recompensă pe care o oferă muntele pentru vizitatorii acestor locuri

În această perioadă, la Voineasa s-au montat panouri cu hărţi pentru traseele turistice din zonă şi s-au plantat stâlpii de direcţionare a traseelor. În primăvară urmează marcarea tuturor traseelor turistice: „Până în prezent un singur traseu turistic este marcat de Salvamont, şi anume „Şaua Chica Lupului”. Acest traseu este unul dintre cele mai uşoare, având în vedere dificultăţile minore. Poteca este bine evidenţiată şi are o distanţă redusă pentru parcurgere. Străbaterea traseului permite un tur de orizont asupra staţiunii în ansamblul său, precum şi vizitarea uzinei electrice Lotru-Ciunget. Traseele turistice vor fi marcate doar de Salvamont, fiindcă este o mare responsabilitate”, afirmă primarul Gabriel Năstăsescu.

Urmează să fie marcate alte cinci trasee, cu ar fi: Vârful Dalmele, Vârful Pleaşa, Săscioare, Pleişor, Runculeţ, trasee care se pot parcurge foarte uşor, în aproximativ o oră de mers pe picioare, peisajele fiind extrem de frumoase. Pentru ca acestea să fie vizitate de turiști este necesară reabilitarea căilor de acces, a potecilor pe anumite porţiuni şi îndepărtarea vegetaţiei: „Toate acestea se vor face, iar la primăvară traseele vor fi optime pentru drumeţii în cele mai sigure condiţii”, mai spune primarul Gabriel Năstăsescu.

Astfel, turiştii cazaţi la Voineasa se pot bucura de drumeţii, excursii şi plimbări datorită peisajului montan superb, de linişte şi de relaxare. Din Voineasa pornesc trasee turistice către lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget şi pădurea rezervaţiei naturale Latoriţa, Cataractele Lotrului şi Obârşia Lotrului. Întreaga Vale a Lotrului este o oază de linişte care oferă un climat tonic, aer curat, lipsit de praf, puternic ionizat, peisaje greu de descris în cuvinte şi trasee care lasă amintiri de neuitat. Voineasa este adevărata recompensă pe care ţi-o oferă muntele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *