Copiii din Mălaia au primit din partea administraţiei locale cadouri de Crăciun

Primarul de la Mălaia, Gheorghe Dinculescu nu vrea ca pandemia să umbrească magia sărbătorilor de iarnă şi bucuria copiilor de a primi cadouri în această perioadă a anului, și nici ca virusul să „sechestreze” datinile colindătorilor care merg cu Pluguşorul sau Sorcova. În condiții mai puțin propice, respectând distanța socială, cu măști pe față şi în grupuri de colindători mai mici de șase persoane, copiii din comuna Malaia vor putea merge să colinde.

Colindul pandemiei se cântă în grupuri mici

„Colindele sunt lăsate puţin „la liber”, în sensul legal. Referitor la această problemă am avut o discuţie cu organele locale de ordine din localitate pentru a-i lăsa pe copii să colinde, respectând condiţiile impuse de lege. În fiecare an, în dimineaţa zilei de 24, la noi este un obicei: merg copiii cei mici în Colindă şi pornesc de la intrarea în sat, trecând pe la poarta fiecărei gospodării. În acest sens le-am sugerat tuturor locuitorilor să împartă copiilor produsele ambalate, pentru a încerca, pe cât se poate, să-i protejăm. Consider că nu ar fi corect să îi oprim, deși este pandemie. Noi am avut rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare destul de mare într-o perioadă, acum iar suntem în jur de 4 la mia de locuitori, fiindcă sunt mulţi cetăţeni care vin din străinătate, se întorc acasă, intră în carantină, şi apar cazuri noi de coronavirus, deci trebui să fim atenţi, dar nici nu putem opri totul. Cu respectarea condiţiilor impuse, o să-i lăsăm pe copii să ne colinde. Este interzisă constituirea de grupuri de colindători mai mari de șase persoane, este obligatorie purtarea de către toți participanții la colindat a măştii de protecţie, se interzice deplasarea colindătorilor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu păstrarea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri între participanții la colindat”, a precizat primarul localităţii Malaia, Gheorghe Dinculescu.

Educația copiilor, în atenţia administraţiei locale

Printre preocupările principale ale primăriei se află educația copiilor. Astfel,în această perioadă, la Mălaia s-a depus un proiect privind achiziţionarea întregului pachetul IT necesar desfăşurării cursurilor online:

„Noi am demarat un proiect împreună cu directorul şcolii, care a fost depus şi aşteptăm răspuns în vederea finanţării. Proiectul are valoarea de 400 de mii de lei și va cuprinde tablete, table interactive și laptopuri pentru profesori. De acest proiect se va ocupa directorul şcoli. Nu am primit de la Ministerul Educaţiei nici o tabletă. Noi am continuat pe această linie, chiar şi luna trecută am luat pentru o sală de curs bănci individuale şi catedră. Au trecut două luni de când ocup această funcţie şi, din câte observ este mult de muncă, dar treaba va merge, chiar şi fără viceprimar, fiindcă noi nu avem viceprimar ales. Este foarte greu când te îndrăgosteşti de „scaun”, mai ales atunci când este vremelnic. Totul ţine de caracterul omului şi de ceea ce îşi propune. Eu niciodată nu mi-am propus să-i mulţumesc pe toţi şi nici să stau prea mult. Acest principiu l-am aplicat la toate funcţiile pe care le-am avut în decursul timpului”, a precizat primarul localităţi Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Proiecte, strategii, obiective şi planuri

Gheorghe Dinculescu a vorbit despre principalele probleme ale comunei și ținta privind proiectele urgente ale comunităţii, dar şi despre nevoia realizării unei Strategii de dezvoltare a localităţii Mălaia. Conturează împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean proiecte care vor fi în beneficiul turismului vâlcean. Cu o carieră de succes în spate, gestionând o perioadă bună de timp echipe mari pentru realizarea unor proiecte ambiţioase pe plan naţional, Gheorghe Dinculescu spune că a intrat în administrație şi, faptul că acum conduce o primărie este cel mai important lucru, fiind singurul loc în care ești aproape de cetățeni, de unde poţi să aduci o schimbare reală în viața comunităţii:

„Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean avem câteva angajamente comune pe care trebuie să le prevadă în buget, pentru a fi duse la îndeplinire pentru anul viitor, şi anume: asfaltarea drumului de la Gura Latoriţei la Ciunget, care este drum judeţean şi este un obiectiv care trebuie dezvoltat şi implementat. Avem proiecte comune care trebuie duse la îndeplinire şi noi avem nevoie de cofinanţare. Mălaia are nevoie de Strategia de dezvoltare, pentru care am cerut oferte de la mai multe firme. În acest sens am dat secretarului acestei primării, proiectul de hotărâre pentru şedinţa care va fi la sfârşitul lunii, în care vom defini Comitetul Consultativ, care trebuie să îşi intre în rol, să stabilească întâlniri cu investitorii locali, cu proprietarii de pensiuni și cu fermierii, pentru că la planul acesta de dezvoltare ne vom reporta pentru următoarele proiecte care vor atrage turiști și investitori în zonă. După ce vom discuta cu mediul de afaceri şi cetăţenii care vor să colaboreze, vom structura şi vom vedea ce va ieşi. Acesta este prioritatea zero, Strategia de dezvoltare a localităţii Mălaia”, a punctat primarul.

Gheorghe Dinculescu a îndeplinit mai multe funcţii în Hidroelectrica şi a performat în managementul Hidroserv. Are o altă viziune şi o altă abordare a modului de lucru, spune că va căuta să păstreze un contact permanent cu cetăţeanul atât prin aparatul administrativ, cât şi în mod direct. Prin votul acordat de cetăţeni afirmă că a înţeles foarte bine mesajul transmis şi va face tot ce este omeneşte posibil încât să transpună în fapte şi lucruri concrete dorinţele oamenilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *