Cu 900 de angajați, SC Avicarvil SRL a realizat anul trecut venituri de 283 milioane de lei și un profit de 417.000 lei

Conform situaţiilor financiare, SC Avicarvil SRL Vâlcea a realizat anul trecut venituri de 283 milioane de lei, o cifră de afaceri de 281,7 milioane de lei şi un profit de peste 417.000 lei. Având circa 900 de salariaţi, SC Avicarvil SRL înregistra la data de 31 decembrie 2019 datorii totale de 67 milioane de lei, stocuri de 6,8 milioane de lei şi tipul de activitate era, conform clasificării CAEN, „Creşterea păsărilor”.

SC Avicarvil SRL a fost preluată de către grupul Carmistin în 2008 prin privatizarea diviziei agro a SC Oltchim SA. Din anul 2008, compania s-a aflat într-un continuu proces de modernizare, atât sub aspect tehnologic, cât şi sub aspectul calităţii resurselor umane. Grupul Carmistin este format din: Carmistin – import-export şi distribuţie carne; Frigo Erd Kft – depozit logistic şi trading carne (Ungaria); Ana & Cornel – fabrică de procesare a cărnii şi reţea de magazine; SC Avicarvil SRL – ferme, abator păsări şi reţea de magazine; Ladrisi Group – abator porc şi vită, reţea de magazine; Pajo Holding – fermă vegetală şi îngrăşare taurine, fabrică de nutreţuri; Landbruk – complex îngrăşare porci; Porcellino Grasso – complex îngrăşare porci; MFA – industrie de armament.

Grupul a investit în mod constant în SC Avicarvil SRL, atât din resurse financiare proprii, cât şi apelând la finanţări externe, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. SC Avicarvil SRL şi-a început activitatea prin preluarea uneia dintre cele mai mari platforme de creştere a păsărilor din România, cu vastă experienţă în creşterea puilor, datând din anul 1978. SC Avicarvil SRL a început investiţiile în anul 2008, prin retehnologizarea fermelor, mărirea capacităţii de sacrificare a abatorului şi construcţia unei platforme logistice în anul 2011. SC Avicarvil SRL a dezvoltat o reţea proprie de magazine reunită sub brandul „La Provincia”, reţea compusă, în prezent, din peste 100 de magazine. Investiţiile totale în judeţul Vâlcea ale grupului Carmistin International în aceşti 12 ani sunt de peste 65 milioane de euro, sume care au intrat în modernizarea celor 80 de hale de pui şi porci, a depozitului logistic de produse din carne frigorific, în modernizarea fabricii de FNC Băbeni.

Au trecut mai bine de 12 ani de când SC Avicarvil SRL, preluat ulterior de grupul Carmistin International, a intrat pe piaţa din Vâlcea în domeniul creşterii păsărilor si animalelor deţinute în zona Băbeni-Frânceşti de SC Oltchim SA, punând, încă de la acea dată, bazele unei afaceri de succes, care a crescut de la an la an şi care a ajuns să fie acum o firmă cunoscută şi mai ales apreciată pe piaţa producătorilor de carne de pui, atât în România, cât şi în afara graniţelor sale. Compania deţine un abator în care au fost investiţi, pe parcursul celor 12 ani de activitate, mai bine de 10 milioane de euro, spaţiu în care toate procedurile de sacrificare, tranşare, ambalare, refrigerare şi congelare se desfăşoară conform unui flux riguros, permanent controlat, flux din care carnea de pasăre, ambalată şi etichetată, porneşte, fie direct către consumatorii, prin magazine, fie către marii comercianţi (supermarketuri şi hipermarketuri), fie către marii procesatori. Anul trecut, grupul agricol „Carmistin”, specializat în producţia, procesarea şi comercializarea cărnii, a anunţat preluarea tuturor fermelor, platformelor şi abatorului deţinute de Avicola Târgu Jiu, prin intermediul SC Avicarvil SRL Frânceşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *