Unde se vor vaccina vâlcenii?

5 centre de vaccinare în unități spitalicești

S-au amenajat până acum 5 centre de vaccinare în unitățile spitalicești din județul Vâlcea. Vor exista și două caravane mobile, care se vor deplasa în centrele rezidențiale și medico-sanitare pentru persoanele care nu se pot deplasa sau sunt izolate. Primele persoane care se vor vaccina vor fi în număr de 45.000, însemnând categoriile vulnerabile și personalul medical.

Alte 17 centre de vaccinare vor funcționa în județul Vâlcea, pe lângă cele din unitățile spitalicești: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi, Călimănești și 5 în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Care este procedura și ce document se va elibera în momentul vaccinării?

Chiar dacă publicul larg nu va avea acces imediat la vaccin, ci doar medicii și persoanele vulnerabile, este bine să cunoaștem toate informațiile ce pot ajuta combaterea virusului.

Vor exista câteva etape prin care se va realiza vaccinarea: I, II și III.

Prima etapă: vaccinarea se va realiza la locul de muncă și prin centrele de vaccinare fixe și mobile.

Etapele II și III: vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-trough.

În momentul vaccinării, fiecare persoană va primi o adeverință doveditoare de vaccinare care va cuprinde câteva informații personale care se găsesc și în C.I. De asemenea, pe adeverință vor fi redactate informații legate de ce tip de doză va primi cel vaccinat. Dovada vaccinării va fi pusă la dispoziția persoanei electronic sau pe un suport pe hărtie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *