SCM a câștigat Memorialul Constantin Tită

SCM Râmnicu Vâlcea  a câștigat ediția cu numărul 13 a Memorialului Constantin Tită, la care au mai participat HC Zalău, SCM Craiova și CSM Slatina.

Echipa pregătită de Florin Pera a câștigat ”finala” turneului, cu SCM Craiova,  scor 25-20. SCM Craiova, pregătită de selecționerul naționalei, Bogdan Burcea a ocupa locul 2, după ce a învins Zalău și Slatina.

Organizatorul turneului, avocatul Cezar Tită, prin Asociația Handbalului Vâlcean ”Constantin Tită” a acordat și câteva premii individuale. Cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Mireya Gonzalez (Vâlcea), cel mai bun portar a fost Paula Rădulescu (Zalău), iar golgheter Asma Elghaoui (Vâlcea). Un premiu special pentru întreaga activitate în handbal l-a primit și Petre Berbecaru, fost vicepreședinte și președinte la Oltchim, actualmente consilier sportiv la SCM. Turneul de la Vâlcea a fost închinat în memoria inspectorului DJTS de handbal, Constantin Tită (1942-2008).

Antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Pera spune că programul din perioada viitoare este unul infernal. ”Mă bucur că am încheiat anul cu trei victorii, a fost un turneu util pentru toate echipele, fiecare  a urmărit să își verifice nivelul de pregătire. SCM  a avut momente foarte bune, ținând cont că am avut un singur antrenament după o perioadă foarte lungă și că nu am avut coordonator de joc. Ne așteaptă un program infernal cu 7 meciuri în 22 de zile, o să fie deplasări obositoare, dar vreau să cred că am scăpat de ghinioanele din finalul acestui an. Pentru noi a fost un an foarte bun, cu  Cupa României, Supercupa, locul 1 la finele sezonului 2019-2020, calificare în primele opt echipe din Europa ” a spus Florin Pera.

Federația Europeană de Handbal a reprogramat două din cele patru restanțe ale echipei vâlcene în Liga Campionilor. Astfel, EHF a identificat două date de disputare a restanțelor echipei vâlcene. Astfel, jocul SCM Râmnicu Vâlcea – Buducnost  a fost reprogramat pe 20 ianuarie 2021, în timp ce partida SCM – Dortmund se va juca pe 9 februarie 2021. Echipa pregătită de Florin Pera mai așteaptă să afle data deplasării la Dortmund și cea a jocului de acasă cu Podravka. ”Noi am prezentat datele disponibile, mai există două meciuri care trebuie programate, există posibilitatea să nu mai fie timp ca aceste jocuri să se dispute. Noi am vrut să jucăm și până în meciul cu Gyor din 10 ianuarie, dar până acum nu avem un răspuns cert de la EHF” a mai spus Florin Pera.

Rezultate

S.C.M. Craiova – H.C. Zalău 23-21

S.C.M. Râmnicu Vâlcea – C.S.M. Slatina 22-19

 C.S.M. Slatina – S.C.M. Craiova 20-24

 H.C. Zalău – S.C.M. Rm. Vâlcea 26-28

H.C. Zalău – C.S.M. Slatina 27-23

S.C.M. Rm. Vâlcea – S.C.M. Craiova 25-20

CLASAMENT:

1. SCM Rm. Valcea – 6 puncte

2. SCM Craiova – 4 puncte

3. HC Zalau – 2 puncte

4. CSM Slatina – 0 puncte

”Lorena Ostase își dorește să joace”

Internaționala Lorena Ostase (23 ani) a văzut jocurile echipei sale din tribună, având piciorul imobilizat pentru 10 zile, după o accidentare suferită la Euro. Ostase are o întindere la genunchiul drept, dar va reveni în programul normal al CSM Slatina de la primul antrenament de anul viitor.

Victorina Bora, tehniciana de la Slatina spune că tânărul pivot va alege dacă va continua din vară la CSM sau va da curs unei oferte. ”Lorena a avut oferte tot timpul, nu a fost condiționată de nimeni și nimic să rămână la Slatina. Ea și-a prelungit contractul de la an la an, a fost opțiunea ei, și-a dorit să joace cât mai mult timp, ceea ce s-a și întâmplat la Slatina. Noi ne dorim să rămână, dar alegerea îi aparține în totalitate, noi o susținem și suntem alături de ea. Este un moment important în cariera ei, sfatul meu e să cântărească foarte bine, eu îmi doresc să nu dea greș afară, cum s-a întâmplat cu multe alte jucătoare. Ea este foarte tânără, tot ce îmi doresc este să aibă continuitate și să joace, un an de stat pe bancă o poate da înapoi cu doi ani” a spus antrenoarea echipei CSM Slatina, Victorina Bora.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *