Inundații de proporții în județul Vâlcea: trafic rutier și feroviar oprit

În noaptea dintre 04.01.2021 și 05.01.2021, ploaia a cauzat numeroase inundații în județul Vâlcea, dar și în alte județe.

Nivelul apei a crescut semnificativ pe râurile Olt și Olănești, cauzând inundații pe localitățile aflate pe cursul acestora. De asemenea, pe râul Lotru s-au efectuat deversări controlate din lacurile de acumulare Râureni și lacul de acumulare Govora.

Râul Olănești – 05.01.2021

Orașul Brezoi, afectat de inundații

„În localitatea Brezoi, în zona podului care face legătura între DN 7A și strada Vasilatu râul Lotru a ieșit din matcă în partea stângă, nivelul apei având între 15 cm și 20 de cm. În zona respectiva mai există o cale de acces, astfel că nu se pune problema izolării populației din zonă. Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brezoi în colaborare cu reprezentanții ABA Olt au dispus deplasarea unui excavator in amonte de pod pentru a închide bresa creată de viitură.” a declarat ISU Vâlcea într-un comunicat de presă.

O gospodărie inundată din orașul Brezoi

Primăria Municipiului Vâlcea, mândră de un lucru care oricum trebuia să funcționeze

Canalizarea de lângă pasajul Dacia s-a mai confruntat până acum cu numeroase ploi, cauzând inundarea pasajului. Primăria Municipiului Vâlcea a înlocuit vechea canalizare, care a făcut față inundațiilor din noaptea trecută. Aceștia consideră că o canalizare care oricum trebuia să funcționeze corect este o realizare substanțială pentru râmniceni  și postează pe facebook cum a făcut față cu succes.

Noua canalizare pluvială de lângă pasajul Dacia a făcut faţă cu succes ploilor abundente din ultimele zile

Ploile torenţiale din ultimele zile ale anului trecut şi de la începutul lui ianuarie 2021 au reprezentat un adevărat test pentru lucrarea de canalizare pluvială din vecinătatea pasajului de pe strada Dacia. Un test care a fost trecut cu succes: în pofida precipitaţiilor abundente, subtraversarea căii ferate nu s-a mai inundat, iar traficul rutier înspre şi dinspre cartierul Ostroveni s-a desfăşurat fără nici o dificultate. Lucrarea a fost realizată de către Direcţia Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului în perioada octombrie – noiembrie 2020 şi a beneficiat de sprijinul şi avizul ABA Olt pentru străpungerea digului şi evacuarea apelor pluviale în râul Olăneşti. „ a declarat Primăria Municipiului Vâlcea într-o postare pe Facebook.

Pasajul Dacia, după inundațiile din noaptea dintre 04.01.2021 și 05.01.2021

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *