Raport: câte persoane au fost vaccinate până acum în județul Vâlcea împotriva COVID-19?

Cine a fost vaccinat până acum în județul Vâlcea?

Cadrele medicale sunt persoanele care au prioritate în realizarea vaccinului împotriva COVID-19, deoarece aceștia luptă în prima linie împotriva virusului.

Până în data de 05.01.2021, 1.029 de cadre medicale din județul Vâlcea au fost vaccinate. Mai rămân 975 de cadre medicale care să fie vaccinate în următoarele zile.

Astăzi au fost vaccinate 365 cadre medicale astfel:

– Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – 190 cadre medicale

– Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgășani – 70 cadre medicale

– Spitalul Orășenesc Horezu – 70 cadre medicale

– Spitalul Orășenesc Brezoi – 35 cadre medicalea declarat Instituția Prefectului Vâlcea printr-o informare de presă.

Urmează să fie vaccinați și oameni din cadrul personalului medico-sanitar din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea și din centrele rezidențiale private.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a primit 195 flacoane (975 doze) de vaccin împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite în cele patru centre de vaccinare, organizate în unitățile sanitare din județ – Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal Drăgășani, Spitalul Orășenesc Horezu și Spitalul Brezoi.a declarat Instituția Prefectului Vâlcea printr-o informare de presă.

Când se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 de ani?

Instituția Prefectului Vâlcea transmite că în faza a II-a se vor organiza 17 centre de vaccinare din afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci din municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul din localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Cîlimănești.

Până acum, s-au vaccinat aproximativ 41.101 persoane în România.

În ultimele 24 de ore, până ieri, 05.01.2021 ora 17:00, au fost vaccinați 16.101 de români. Totalul reacțiilor adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 136, în care sunt cuprinse reacții de tip comun sau minor.

Programul tuturor centrelor de vacinare se încheie la ora 20:00.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *