La Scundu, activitatea administrativă continuă

Primăria Scundu îşi continuă activitatea într-o stare de normalitate. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Blejan, a precizat faptul că administraţia locală aşteptă finanţarea proiectului privind asfaltarea drumurilor comunale, depus în vederea finanţării şi declarat eligibil: „Proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale este un proiect pe care administraţia locală din Scundu l-a câştigat, pentru care s-a semnat contractul de finanţare, s-a făcut licitaţia şi a fost desemnat constructorul. Proiectul de asfaltare a fost iniţial pe o lungime de 8,5 kilometri, ulterior s-a modificat devizul general şi a rămas la 6,5 kilometri. Tot la FDI, program pe care Guvernul PNL l-a desfiinţat cu promisiunea de continuare a proiectelor pe un alt program de finanţare guvernamentală avem depus şi finanţat proiectului pentru modernizarea iluminatului stradal. Chiar dacă ni s-a promis că aceste proiecte vor trece în vederea continuării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 3 noi nu mai avem încredere până când nu vedem banii în contul primăriei. Cert este că aşteptăm cu sufletul la gură noile programe de finanţare europene sau guvernamentale pentru proiectele extrem de importante ale localităţii”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Blejan, care, la finele lunii noiembrie, în urma constituirii Consiliului Local a fost votat în unanimitate pentru a fi viceprimar cu atribuţii de primar din partea PSD.

Introducerea gazelor în localitate, în atenţia lui Mihai Blejan

Mihai Blejan are mai multe proiecte în legătură cu modernizarea comunei şi speră că acestea vor prinde contur. În atenţia sa este alimentarea cu gaze naturale în localitate. În acest sens se va înfiinţa un ADI cu localitatea Şirineasa şi cele de pe Valea Pescenei, fiindcă proiectul iniţial nu a întrunit condiţiile impuse în programele de finanţare, ceea ce a făcut să nu se materializeze decizia de racordare a localităţii la conducta de gaze din comuna vecină, Ioneşti. Pe lângă aceste proiecte, administraţia locală a decis predarea căminul de bătrâni din Scundu în administrarea DGASPC Vâlcea.

Dumitru Blejan a fost invalidat de instanţă

Reamintim faptul că, în urma scrutinul din 27 septembrie, mandatul lui Dumitru Blejan a fost invalidat de instanţă pe motiv de incompatibilitate, deşi a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al comunei Scundu fără drept de apel.

Motivul pentru care a fost invalidat a fost faptul că, în perioada 2012 – 2015 a deţinut, împreună cu soţia, o Întreprindere Familiala în acelaşi timp în care ocupa şi funcţia de primar al comunei Scundu. Astfel, Judecătoria Drăgăşani a decis ca acesta să fie invalidat, chiar dacă Dumitru Blejan a făcut în instanţă tot ce a fost posibil pentru a nu pierde mandatul de primar.

Primar al comunei din anul 2000 până în toamna anului 2020, Dumitru Blejan a fost reales la fiecare rundă de alegeri cu un procent covârşitor, în urma exprimării opiniei cetăţenilor din localitate. Putea să fie invalidat şi în 2016, când obţinuse un nou mandat, şi asta fiindcă fapta era deja cunoscută, însă autorităţile competente ale statului român au ales, după de 5 ani, să nu-l mai lase să fie de data aceasta primar, chiar dacă fapta ar fi trebuit să se prescrie după trei ani de la întocmirea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ca urmare, în localitatea Scundu se vor organiza din nou alegeri, în următoarea perioadă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *