Comuna Lungeşti, punct sportiv şi de agrement

Localitatea va avea bazin de înot acoperit şi complex sportiv

Un modern bazin de înot acoperit şi un complex sportiv amenajat la cele mai înalte standarde, care să faciliteze activităţile sportive, alături de o sală de sport prototip dotată cu echipamente, reîntregeşte complexul sportiv amenajat deja în comuna vâlceană Lungeşti, şi dorinţa primarului localităţii de a crea lucruri frumoase. Toate acestea reprezintă ingredientul principal care stă la baza conceptului de a putea face performanţă sportivă şi de agrement, aducând localitatea Lungeşti la gradul de cel mai nou şi atractiv punct sportiv de pe harta judeţului.

În acest sens, primarul Tiberiu Costea speră să dea anul acesta startul lucrărilor pentru construirea bazinului acoperit de înot din localitate.

„Este proiectul meu de suflet, pe care l-am depus în vederea finanţării acum doi ani. Sper să primească Compania Naţională de Investiţii fondurile necesare prin Ministerul Dezvoltării. Nu avem doar bazinul de înot, la Compania Naţională de Investiţii avem depus şi proiectul pentru un complex sportiv cu teren de fotbal construit la standarde europene, două terenuri pentru minifotbal, o pistă de alergare, o zonă amenajată pentru sărituri, o tribună acoperită cu 650 de locuri, vestiare amenajate sub tribunele respective, nocturnă şi tabelă electronică. Sunt condiţii pe care le oferim cu mare drag, în primul rând elevilor din localitate, dar şi tinerilor care vin în vacanţă la noi în comună sau celor care se întorc din străinătate acasă în concediu. Avem şi benzi de alergare, biciclete medicinale, mese de tenis, şah, remi, etc., toată gama de echipamente necesare pentru a desfăşura o activitate sportivă care să fie cât de cât la înălţimea celor doritori de sport la nivel de performanţă, dar şi celor care vor să facă mişcare. Aceste lucruri înseamnă că sportul la nivelul comunei Lungeşti va fi bine pus la punct, având şi o sală de sport şi un teren sintetic”, a precizat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.

Tot în această perioadă, administraţia locală are în derulare un proiect privind amenajarea unui teren de sport la şcoala din satul Fumureni, unde îşi desfăşoară activitatea elevii din casele I- VI şi copiii de grădiniţă. Sunt trei sate importante în partea de nord a comunei: Fumureni, Dumbrava, Carcadieşti, pentru care administraţia locală a decis să facă şi în acea zonă un teren de fotbal cu gazon sintetic, pentru a acoperi solicitările celor care ar dori să fac sport, în mod special să joace fotbal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *