Zăpadă de 30 de centimetri și proiect nou pentru cămin cultural în comuna Stroești

Comuna Stroești nu a avut probleme cu inundațiile care au făcut ravagii în unele localități:  ”Am avut probleme minore cu inundațiile, care au fost remediate rapid. ” a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Zăpadă de 30 centimetri

În comuna Stroești, ninsoarea a fost abundentă. În unele sate, grosimea zăpezii a ajuns la 30 de centimetri.

A nins semnificativ la noi în comună. Avem două sate care sunt la altitudine, Dinau și Obrocești și am avut 3 zile și 3 nopți de deszăpezire intense. Avem două drumuri comunale, unul de 2 kilometri și celălalt de 6 kilometri care sunt în pantă de peste 60% care au avut nevoie obligatorie de asistență din partea noastră. La noi chiar a fost zăpadă în toată localitatea, dar în cele două sate stratul de zăpadă a fost mult mai gros, fiind de aproximativ 30-35 de centimetri. a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Proiectul de reabilitarea sistemului de apă și construirea a trei puțuri de forare

Bugetul local nu permite comunei Stroești să se ocupe de construirea a trei puțuri de forare și reabilitarea sistemului de apă, așa că vor apela la investiții din partea Ministerului Dezvoltării.

Deocamdată, în legătură cu acest proiect, nu putem înainta din pricina bugetului. Probabil vom face din buget local studiile necesare, după care îl vom depune la Ministerul Dezvoltării. Acest proiect se ridică la o valoare mai mare, ceea ce înseamnă că nu ne putem permite să achităm din bugetul local. a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

”De asemenea, proiectul de gaze este în derulare prin asociere cu alte 4 comune: În legătură cu proiectul de gaze, vom derula proiectul prin asociere cu comunele Stroești, Copăceni, Oteșani, Popești și Cernișoara. ” a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Proiect nou pentru căminul cultural din comuna Stroești

Vremea rea a oprit din funcționare unele proiecte, însă un nou proiect a fost depus pentru căminul cultural din comună.

Deocamdată am depus la Ministerul Dezvoltării faza a doua pentru scoaterea la licitație, proiectare, reabilitare și modernizare pentru căminul cultural. Mai avem în curs de lucru câteva proiecte care sunt stagnate din pricina vremii, din păcate. ” a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *