Investițiile continuă în comuna Amărăști pentru gaze și cămin cultural

Probleme cauzate de inundații au fost oprite în 8 ore

Canalizarea și câteva gospodării au avut probleme cu inundațiile, însă primăria comunei Amărăști a pus la dispoziție aparate și suport pentru a rezolva situația.

Am avut câteva gospodării cu probleme cauzate din pricina inundațiilor, am încercat să îi ajutăm cu pompa pe care o avem în dotare. Toată canalizarea a fost inundată, dar am rezolvat situația folosind tot pompele pe care le avem în dotare. Operațiunea a durat 8 ore. ” ne-a declarat primarul comunei Amărăști, Catana Adrian.

Alunecările de teren sunt principalele probleme în comună, care necesită mai mult timp investit pentru a se rezolva.

În schimb, alunecările de teren ne cauzează probleme mai semnificative decât cele provocate de inundații. A venit o comisie de la Instituția Prefectului Vâlcea care a analizat zona respectivă și acum trebuie să depunem documentele necesare pentru găsirea unei soluții. ” ne-a declarat primarul comunei Amărăști, Catana Adrian.

Zăpada nu a cauzat probleme în comuna Amărăști

Cetățenii comunei au fost mulțumiți de deszăpezirea străzilor.

Avem în dotare un utilaj cu care am început activitatea devreme, în așa fel încât zona carosabilă a fost eliberată repede de zăpadă. Nu avem probleme cu zăpada, deși într-un sat zăpada este mai abundentă, dar am rezolvat repede cu deszăpezirea, cetățenii ne-au comunicat că sunt mulțumiți de proces. ” ne-a declarat primarul comunei Amărăști, Catana Adrian.

Punctaj de 92 de puncte din 100 pentru proiectul de gaze

Unul dintre cele mai importante proiecte ale comunei este în desfășurare cu alte două primării. Urmează să se realizeze studii pentru a primi autorizațiile care vor permite desfășurarea construcțiilor.

Proiectul de gaze este în colaborare cu alte două primării, s-a depus în timp util, până la 17 decembrie 2020. Acum am fost chemați de consultanță pentru a depune mai multe documente și vom avea speranța că vom fi finanțați. Ni s-a transmis că avem un punctaj aproape maxim de 92 puncte din 100, s-a lucrat foarte bine cu consultanța și cu studiul de fezabilitate. Acum urmează să se realizeze celelalte studii pentru a primi autorizație. Sperăm să se implementeze. Noi, împreună cu cele două primării, am început proiectul înainte să fim puși în funcție, după ce am câștigat alegerile ne-am și ocupat de documente. Proiectul era deja demarat, așa că am putut să-l depunem în timp util. ” ne-a declarat primarul comunei Amărăști, Catana Adrian.

Birocrația afectează proiectul de dezvoltare al căminului cultural

Lipsa de documente oprește proiectul de dezvoltare al căminului cultural, însă primăria continuă să facă investiții și să rezolve problema.

Lucrările de la căminul cultural sunt deocamdată oprite. Am comunicat cu Ministerul Dezvoltării și nu s-au accesat bani deloc. A existat o încercare, dar mi s-a spus că nu sunt documente în ceea ce privește cheltuiala care s-a efectuat până la data actuală. Ni s-a dat soluția să facem o expertiză tehnică care spune dacă mai rămâne clădirea în picioare. Avem următoarea ședință de consiliu unde vom decide alocarea de bani pentru toate studiile necesare: fezabilitate la gaze, studiu geo și studiul pentru cămin. ” ne-a declarat primarul comunei Amărăști, Catana Adrian.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *