Se deschide sezonul de schi la Voineasa

Administratorul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort a reuşit, după lungi demersuri, să remedieze problemele, astfel încât instalaţiile să funcţioneze la parametri normali, anunţând că sunt şanse în procent de 99% să se facă deschiderea sezonului de schi la finalul săptămânii.

Prin urmare, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia pe cel mai modern şi frumos domeniu schiabil, aflat la Obârşia Lotrului – Voineasa.

„Stimaţi iubitori ai Domeniului schiabil Transalpina, vă informăm că în această săptămână s-au efectuat toate verificările necesare privind reautorizarea instalaţiilor, şi anume verificările Pram şi prizele de pământ, verificările magneto-inductive ale cablurilor, au fost terminate reviziile mecanice şi eliberate procesele verbale de revizie, a fost încheiat contractul cu serviciul de Ambulanţă şi am înaintat deja documentaţia la CNCIR privind reautorizarea instalaţilor, încă nu ne-au înaintat o data. Sigur, săptămâna viitoare se va face verificarea ISCIR. Mai sunt ceva probleme cu serverul sistemului de ticketing, care se remediază sigur până la 28 ianuarie. În cel mai rău caz va trebui să lucrăm pe serverul din Austria, deoarece cel de aici este stricat. În măsura în care facem reautorizarea şi sistemul de ticketing nu este funcţional o sa deschidem la liber. Depindem foarte mult de CNCIR Piteşti şi, prin prisma acestei probleme nu am vehiculat o dată certă, dar sunt aproape sigur că peste o săptămână schiem la Transalpina. Mulţumim pentru înţelegere, şi o sa venim cât mai curând posibil cu o informare oficială în acest sens”, se arată într-un anunţ [postata de administratorul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort

Administratorul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort a luat în calcul funcţionarea telegondolelor şi vara

„Nu mai avem datorii la pârtia de schi, nici la instalaţia de apreschi. Noul administrator al domeniului schiabil Transalpina Ski Resort are putere financiară, este serios şi are angajaţi cu experienţă în domeniu. A prezentat nişte contracte şi şi-a asumat toate condiţiile impuse, altfel nu va putea trece de cei de la ISCIR. În baza contractelor prezentate au câştigat administrarea domeniului schiabil, unde condiţiile sunt destul de aspre. Administratorul este o firmă din Mălaia şi are angajaţi din zonă, iar, din discuţiile cu el, a luat în calcul funcţionarea telegondolelor şi vara”, spune primarul staţiunii vâlcene, Gabriel Năstăsescu.

Investiţie de 34 de milioane de euro

Pârtia de la Obârşia Lotrului – Transalpina Ski Resort – a fost dată în folosinţă la sfârşitul anului 2012, la finalul unei investiţii de 34 de milioane de euro, susţinută din fonduri ale statului român. Transalpina Ski Resort este considerat domeniul schiabil numărul 1 din România ca destinaţie de vacanţa pe timp de iarnă, dar şi unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România. Domeniul schiabil este renumit şi prin faptul că aici, în staţiunea montană, se poate schia inclusiv în luna mai. Peisajele parcă rupte din basm ar putea situa Voineasa printre cele mai căutate staţiuni din ţară şi ar rivaliza cu staţiuni de renume din Austria sau Elveţia. La peste 1300 de metri altitudine panorama munţilor Lotrului şi Parâng zugrăviţi în alb este fascinantă, iar lacul Vidra se transformă într-o uriaşă oglindă fermecată

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *