Gheorghe Dumbravă: ,,Am reuşit să punem temelia unor realizări de care comuna avea nevoie”

Infrastructura rutieră, cea şcolară, reabilitarea clădirilor publice, asfaltarea drumurilor comunale şi asigurarea de utilităţi s-au aflat printre priorităţile administraţiei locale din Stoeneşti.

Stoeneştiul are astăzi 40 de kilometri de canalizare şi reţea de apă în toată localitatea

Primarul Gheorghe Dumbravă este mulţumit de proiectele implementate, care au ajuns aproape de final, iar faptul că a retras, la timpul potrivit, din master planul judeţului proiectul de apă şi canalizare a făcut ca, astăzi, Stoeneştiul să aibă posibilitatea ca fiecare gospodărie să aibă apă la robinet. În acest sens, s-au absorbit fonduri europene, fiind vorba despre o investiţie majoră de introducere a reţelei de apă şi canalizare în localitate cu sursă proprie de apă de la Mănăstirea Jgheaburi. „Stoeneştiul are astăzi 40 de kilometri de canalizare şi sursă proprie de apă. Dacă nu luam decizia de a ieşi, la timpul potrivit, din acest proiect mare al judeţului, POIM 2014-2020, astăzi localitatea nu avea canalizare şi apă. Am fost inspirat, şi mă bucur că am luat această decizie. Astăzi localitatea are apă şi canalizare. Pentru acest lucru au fost discuţii la timpul respectiv, fiindcă nu voiau să ne dea negaţia de care aveam nevoie şi pe care ne-o cerea proiectantul, din care trebuia să reiasă că localitatea nu era înscrisă în acest master plan al judeţului. Fac această precizare fiindcă, după ce ni s-a spus că Stoeneştiul nu este prins în acest master plan al judeţului, într-un final am fost anunţaţi că localitatea de fapt era inclusă cu lucrări de apă şi canalizare în valoare de 5 milioane de euro. Între timp am depus un alt proiect pentru apă şi canalizare care a fost şi finanţat. Aşa am reuşit să punem temelia unor realizări importante, de care comuna avea nevoie”, a punctat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Taxele şi impozitele nu se majorează nici în anul 2021

Nu mai este un secret că, la Stoeneşti, de o perioadă bună de timp se află la cârma comunei un primar care se implică personal în rezolvarea problemelor comunităţii. Locuitorii îl apreciază pentru că are un puternic simţ al realităţii, concentrându-se asupra esenţialului, îl admiră pentru că este perseverent şi îl respectă pentru că este corect, reuşind să îşi ducă la îndeplinire promisiunile făcute, de fiecare dată. În localitate nu există localnic care să nu-l recunoască sau să nu fi auzit de Gheorghe Dumbravă, şi asta fiindcă primarul este „om de pus la rană”, atunci când orice om din comună se află la ananghie. Legat sufleteşte de locurile sale natale, Gheorghe Dumbravă le-a demonstrat sătenilor, cale de aproape nouă ani, că este omul potrivit la locul potrivit. A păşit în noul an u gândul de a continua dezvoltarea localităţii în acelaşi ritm:

„Pornim într-un nou an cu gândul de a merge în acelaşi ritm, acela de a dezvolta localitatea. Este adevărat, suntem într-o perioadă critică privind economia, nu am calitatea de a analiza situaţia, dar sper că lucrurile vor merge într-o direcţie bună. Noi, primarii, prin vocea partidului şi a Guvernului, care a făcut promisiuni ferme electoratului, vom putea rezolva în continuare problemele localităţii, şi acest lucru se face cu bani atraşi prin programele de finanţare pe care le aşteptăm. Toate acestea se vor putea face după ce vom scăpa de acest virus. Din această cauză nici anul acesta nu s-au majorat taxele şi impozitele locale. De nouă ani, de când sunt în această funcţie, birurile s-au mărit doar cu rata inflaţiei, fiindcă ne obligă legea, dar şi pentru că în localitate sunt peste 200 de persoane care au pensie de numai 800 de lei. De multe ori, când iau salariul, mă gândesc şi la aceste persoane, fiindcă din rândul lor am plecat şi eu, până să ajung aici, şi ştiu foarte bine ce înseamnă să nu ai bani. Prin urmare, la Stoeneşti, taxele şi impozitele nu s-au majorat şi nici nu se va întâmpla atâta timp cât eu voi fi primarul acestei localităţii”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *