Investiţii în derulare şi noi obiective ale Primăriei Păuşeşti Măglaşi

Pentru anul 2021, primarul Alexandru Dediu îşi doreşte finalizare investiţiilor începute anul trecut. Astfel, se axează pe încheierea proiectelor de canalizare, gaze naturale, dar şi pe modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale:

„Primordiale sunt investiţiile privind extinderea sistemului de canalizare, a reţelei de gaze, dar şi asfaltarea tuturor drumurilor comunale. Dacă aceste trei mari investiţii se vor realiza, localitatea Păuşeşti Măglaşi oferă avantaje atât prin poziţia geografică, oportunităţile disponibile, cât şi prin infrastructura modernă şi proiectele realizate. În localitate, sediile tuturor instituţiilor publice funcţionează în spatii adecvate. Sunt locaţii reabilitate şi modernizate, pentru optimizarea activităţilor prevăzute. Avem cămin cultural modern, şcoli reabilitate şi grădiniţă nouă, conform normelor şi cerinţelor didactice. În centru se lucrează, cu bani europeni, la amenajarea unui Centru de zi pentru persoanele vârstnice. Acest centru de zi va fi o clinică în adevăratul sens al cuvântului, unde vor fi amenajate câteva cabinete medicale. Centrul va fi dotat cu aparatură de fizioterapie, vor fi spaţii unde va fi montată aparatura, astfel încât cetăţenii localităţii să beneficieze de tratamentele recomandate. O altă locaţie este dispensarul nostru, care arată ca o clinică orăşenească. Clădirea este conectată la reţeaua de gaze naturale, apă, canalizare, şi este dotată cu mobilier nou pentru sălile de aşteptare şi pentru cabinetele medicale. Pe lângă toate aceste investiţii avem noi proiecte pentru dezvoltarea localităţii, o parte sunt depuse în vederea finanţării, iar altele aşteaptă noile axe de finanţare”, ne-a informat primarul Alexandru Dediu.

Activitatea Primăriei Păuşeşti Măglaşi este îndreptată, în continuare, în vederea identificării de soluţii privind dezvoltarea zonei şi de rezolvarea problemelor comunităţii. În acest sens, la Păuşeşti Măglaşi, administraţia locală a gestionat cu bine situaţia în care cursurile şcolare s-au desfăşurat doar în mediul online pentru elevii din comuna sa. Prin urmare, în localitate nu sunt cazuri de copii care să nu aibă dispozitive după care să intre online, şi asta fiindcă Alexandru Dediu a luat iniţiativa achiziţionării tabletelor şi laptopurilor necesare pentru elevi şi cadrele didactice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *