Alianța PNL-USR s-a abținut la toate punctele de pe ordinea de zi ca formă de protest în ședința de Consiliu Local

Toți consilierii din alianța PNL-USR s-au abținut la toate punctele de pe ordinea de zi ca formă de protest la ședința de Consiliu Local din data de 28 ianuarie 2021.

Ce a reprezentat protestul alianței PNL-USR la ședința de Consiliu Local?

Protestul a fost declanșat de refuzarea prezenței online unui consilier de către secretarul Ion Didoiu.

Doamna consilier Rădulescu Andreea, din partea partidului USR, nu a fost prezentă la ședință din motivul unei delegații în interesul serviciului. Aceasta a solicitat să fie prezentă la ședință prin folosirea mijloacelor de comunicare online, însă a fost refuzată de secretarul Ion Didoiu.

I-am comunicat un răspuns doamnei consilier. Dânsa a făcut o solicitare în acest sens, motivând că este plecată în delegație de serviciu. În aceste condiții, se încadrează în prevederile articolului 26 din ordinul numărul 25/2021 unde avem la alineatul 2, litera h), situația în care un consilier local este plecat în delegație în interesul comunității locale sau în interesul serviciului, deci este în situația de absență motivată. ” a declarat secretarul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Didoiu.

După această declarație, președintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a declarat că nu este de acord cu această decizie, prin urmare alianța PNL-USR a protestat prin abținerea la fiecare punct de pe ordinea de zi.

Voiam să punctez faptul că nu suntem de acord că domnul secretar nu este de acord cu participarea dumneaei la ședință. Este conform legii, are dreptul să participe prin orice mijloace. În momentul de față, din punctul nostru de vedere, se încalcă legea. Ea trebuia să participe, iar noi ne vom abține la toate punctele de pe ordinea de zi. ” a declarat Președintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu.

În codul administrativ este specificat faptul că un consilier local poate participa la ședință prin mijloace electronice.

Art. 137, alineatul (1):

(1) Ședințele consiliului local se desfășoară legal în prezența majorității consilierilor locali în funcție. Se consideră prezenți la ședință și consilierii locali care participă prin utilizarea oricăror mijloace electronice.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *