Județul Vâlcea beneficiază de cât mai multe proiecte care investesc în educație

Consiliul Județean Vâlcea demonstrează cât mai multă implicare în proiectul ”Școala Online”, prin care se vor achiziționa echipamente IT pentru elevii speciali din județul Vâlcea. Proiectul va avea o valoare totală de 1.496.235 lei.

„În calitate de coordonator direct al DGASPC din partea Consiliului Județean Vâlcea, le-am solicitat șefilor de centre o mai bună implicare în asigurarea serviciilor pentru beneficiarii din aceste unități. CJ Vâlcea a investit, în anul 2020, pentru plata cheltuielilor cu aceste centre, suma de 101.645 mii lei, fonduri provenite din repartizări guvernamentale, dar și din alocări proprii.

În ședința ordinară din 29 ianuarie 2021, propunem colegilor consilieri un proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare de învățământ special din județul Vâlcea, pentru anul școlar 2021-2022. Pentru buna desfășurare a activității în școlile speciale, CJ Vâlcea a depus anul trecut un proiect intitulat <Școala online>, cu o valoare totală de 1.496.235 lei, prin care se vor achiziționa echipamente IT (tablete, laptopuri, proiectoare etc.) pentru 372 de elevi și 104 cadre didactice.” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Florian Marin.

Centrele despre care vorbește vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea sunt Școala Profesională Specială Bistrița și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni.

Elevii care nu au dispozitive pe care să învețe, ajutați de Inspectoratul Școlar Județean

Din elevii care au primit de la Ministerul Educației și Cercetării dispozitive pentru a învăța în școala online, un număr de elevi încă nu beneficiază de aceste aparate esențiale pentru învățământul din pandemie. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean a pregătit un proiect pentru a îi ajuta pe acești elevi.

Și noi, la Inspectoratul Școlar, am depus un proiect pentru achiziția a 6.600 de tablete pentru toți ceilalți copii din județ care n-au beneficiat de tablete de la autoritatea locală sau din ce s-a acordat de la Minister. Avem și noi un proiect de pus pe programul operațional competitiv. ne-a declarat Inspectorul Școlar Județean, Mihaela Andreianu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *