Impact Real

Un ziar aproape de oameni
SCM trece Dunărea

SCM Rm. Vâlcea a învins azi, la București, cu 20-18 (12-13) pe Brăila, într-un joc contând pentru etapa 8 din Liga Florilor Mol.

Prima repriză a fost una echilibrată. SCM a condus pe tabelă până în minutul 10 (5-4), după care Brăila, cu Dmitrovic în zi de grație a trecut în avantaj. În minutul 16, brăileanca Udriștoiu a primit direct roșu, după o piedică grosolană pusă Cristinei Florica. Extrema stânga a Vâlcii a suferit o entorsă și nu a mai putut continua jocul. Mireya Gonzalez a dus greul în atacul echipei vâlcene, care de la 6-8 a egalat rapid, 9-9 în minutul 22. S-a mers cap la cap până la finalul reprizei, dar Brăila a intrat la cabine cu 13-12.

Cu Hosu intrată bine între buturi după pauză, Vâlcea revine în avantaj în minutul 36: 15-14. La 17-15 pentru SCM în minutul 41, Brăila cere time-out. Portarul Elena Șerban este în zi mare, scoate goluri ca și făcute și împiedică desprinderea SCM-ului, care, cu trei goluri avans pe tabelă, nu marchează timp de 9 minute și astfel se ajunge la 18-17. Lopez și Elghaoui întrerup șirul ratărilor și SCM are 20-17 în minutul 54. Cu o defensivă excelentă în partea secundă, în care a încasat doar cinci goluri, echipa lui Florin Pera se impune în final cu 20-18 și obține trei puncte prețioase. De remarcat că la Brăila a evoluat și Elena Dache, jucătoare care va juca din vară la Vâlcea.

”Este meritul întregii echipe, fetele m-au ajutat în apărare și a fost o victorie muncită. O să luăm fiecare meci în parte și sper să câștigăm mereu și să ajungem cât mai sus pe podium. Portarii au avut un rol important în acest meci” a spus Daciana Hosu.

Florin Pera a fost foarte mulțumit de defensiva din partea secundă. ”Sunt puncte importante pentru noi, putem câștiga mai clar, am condus cu 3 goluri și atunci ne puteam desprinde, dar am ratat câteva situații de unu la unu. În total am avut 11 ratări de unu la unu. Am pierdut-o și pe Florica în prima parte, am jucat cu fete foarte tinere acolo și nu am mai reușit să marcăm de acolo, sunt meciuri cu presiune în care nu au reușit să se exprima la nivelul așteptat. Sunt foarte mulțumit de apărare, ne-am apărat extraordinar, a dat rezultate faptul că am schimbat sistemul de apărare la pauză și Hosu a făcut o a doua repriză excelentă. Continuăm să ratăm, am jucat 5 meciuri în 15 zile, este greu pe două fronturi, ne lipsesc și Fernandez și Glibko, dar ne-am mobilizat, fetele s-au ajutat în apărare și s-au bucurat la fiecare reușită. În ultimele cinci jocuri am obținut patru victorii importante, sunt mulțumit” a anunțat Florin Pera.

În clasamentul Ligii Florilor Mol, SCM a urcat pe locul 3, având 18 puncte, dar are un joc mai puțin disputat față de primele două clasate, CSM București (24 puncte) și Minaur Baia Mare (19 puncte).

SCM: Gonzalez 6, Minevskaja 5 (3), Lopez 4, Elghaoui 3, Florica 1, Liscevic 1

Braila: Dmitrovic 8, Kanaval 4, Araujo 3, Dache 2, Udriștioiu 1

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *