Asistenţă medicală şi staţiune turistică nouă, la Vaideeni

Comuna Vaideeni va beneficia de un nou centru comunitar integrat, finanţat din bani europeni. Proiectul a fost aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea din data de 29 ianuarie 2021. De asemenea, în zonă se va construi o nou staţiune montană.

Daniel Băluţă: „Vom aduce Austria la Vâlcea, iar acest lucru se va întâmpla datorită preşedintelui Consiliului Judeţean”

Acest proiect va fi realizat în parteneriat cu Primăria Vaideeni. „Cele două proiecte reprezintă o dezvoltare reală a localităţii Vaideeni, dar şi pentru comunele limitrofe. Mulţumesc pentru sprijinului pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu îl acordă dezvoltării turismului în judeţ. Promovarea turismului de la Vaideeni se va face prin implementarea acestui proiect, care prevede înfiinţarea unei staţiuni montane, Ursul-Ursuleţul, în Masivul Parâng, în golul alpin de pe Vârful Romani, unde peisajul este mirific. Noua staţiune va fi primul pas pentru a crea un adevărat sat de vacanţă, unde se va amenaja un parc de aventură cu trei pârtii de schi, una chiar pe vârful Ursu. În proiect sunt prinse inclusiv instalaţie de alpine coaster şi tiroliene. Pentru dezvoltarea staţiunii loturile au fost scoase acum doi ani la licitaţie. Ursul Ursuleţu va fi a treia staţiune montană din Vâlcea, aflată la Vaideeni, la cota 1600. Mie îmi place să spun şi va fi certitudine, că prin acest proiect vom aduce Austria la Vâlcea, iar acest lucru se va întâmpla datorită preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu fiindcă Staţiunea Ursu – Ursuleţul, Vârful Romani şi Obârşia Lotrului vor întregi cel mai mare resort turistic de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina”, a precizat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Constantin Rădulescu: „Centrul de permanenţă va deservi populaţia din comuna Vaideeni şi din localităţile limitrofe”

Proiectul centrului comunitar este proiectat de Consiliul Judeţean încă de anul trecut. „Este vorba despre un proiect pe care l-am gândit încă de anul trecut, şi care presupune înfiinţarea unui punct de lucru care să ofere servicii medicale primare, dar şi a unui centru de permanenţă care va deservi populaţia din comuna Vaideeni şi din localităţile limitrofe. Ca parteneri în acest proiect noi vom asigura partea de cofinanţare, respectiv suma de 190.911,23 lei, bani care se vor folosi pentru plata tuturor cheltuielilor neeligibile. În parteneriat cu Primăria Vaideeni, mai avem un proiect în domeniul turismului, pe care îl vom implementa tot cu fonduri europene. Este vorba despre dezvoltarea satului de vacanţă din zona Ursu Ursuleţul”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Pe lângă fondurile europene ale proiectului, prin realizarea Acordului de Parteneriat, Consiliul Judeţean Vâlcea va sprijini financiar o sumă de 190.911,23 lei plata cheltuielilor neeligibile ocazionate de implementarea proiectului. Centrul comunitar integrat va deservi populaţia din comuna Vaideeni, dar şi din localităţile limitrofe. Aceştia au ca cel mai apropiat punct pentru a beneficia de servicii medicale primare spitalele din Horezu şi din judeţul Vâlcea. Prin acest proiect nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru asistenţă medicală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *