În aşteptarea bugetului din 2021,primarul localităţii Frânceşti şi-a făcut planul pentru propriul buget

În aşteptarea adoptării bugetului de stat, care se anunţă unul fragil, la fel ca toţi primarii din judeţul Vâlcea, şi primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv şi-a făcut planurile pentru propriul buget, pentru că şi-a creionat strategia de lucru pentru acest an, şi speră ca suma să nu fie afectată:„Aşteptăm bugetul, fiindcă vrem să vedem alocările bugetare, dar, având în vedere că anul trecut, în multe domenii ale economiei s-a pus frână, la care s-a adăugat şi creşterea şomajului, ambele având repercusiuni, sperăm că nu se vor diminua sumele necesare, respectiv cotele defalcate din impozitul pe venit. Într-o perioadă destul de atipică se pune şi problema colectării impozitelor şi taxelor locale pe care noi trebuie să le încasăm, fiind destul de dificil şi pentru populaţie să îşi achite aceste dări. Nimeni nu aduce în discuţie acest aspect, pentru că foarte mulţi oameni au stat în şomaj tehnic”, a precizat primarul Daniel Paraschiv.
Daniel Paraschiv: „Cu toate greutăţile prin care trecem din cauza virusului, şi în anul 2021 vom avea în derulare investiţii”
Frânceşti este o localitate cu multe proiecte, şi asta presupune fonduri pentru cofinanţarea acestor investiţii. Administraţia locală are în faza de licitaţie un proiect privind asfaltarea unui drum comunal. În primăvară, când se va îndrepta timpul, vor începe lucrările de construire a unei săli de sport şi a complexului sportiv, vor continua lucrările la căminul cultural, iar noi proiecte pentru infrastructura rutieră, branşarea localităţii la reţeaua de gaze şi modernizarea altor două şcoli vor prinde contur: „Din discuţiile pe care le-am purtat cu constructorul, anul acesta va fi finalizată lucrarea de modernizare a căminului cultural, inclusiv la sala de sport vor începe lucrările, clădire care se va construi lângă şcoală. Vreau să spun că, pentru proiectul de construire a complexului sportiv a apărut ordinul de ministru prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Prin urmare, investiţia propriu zisă se află la departamentul achiziţii publice pentru pregătirea caietului de sarcini în vederea publicării licitaţiei şi desemnării constructorului. Anul acesta vom şti astfel cine este constructorul, iar în toamnă cred că vor începe şi acolo lucrările. Pornim şi anul acesta cu dreptul, dar şi cu multe speranţe de la noul buget. Anul trecut, cu bani chibzuiţi din bugetul local am reuşit să achităm lucrările pentru construcţia primăriei, am reuşit să cumpărăm mobilier nou, să ne mutăm în sediul nou al primăriei, şi astfel am creat condiţii mult mai umane angajaţilor din această instituţie. Cu toate greutăţile prin care trecem din cauza virusului, şi în anul 2021 vom avea în derulare investiţii”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.
Proiecte importante de infrastructură
Daniel Paraschiv spune că în această primăvară se vor finaliza lucrările la proiectul de asfaltare a drumului din satul Viişoara şi are în plan o lucrare de amenajare a spaţiului din faţa primăriei. Mai mult, aşteaptă cu sufletul la gură demararea lucrărilor de asfaltare a drumului judeţean 646, pentru care s-a finalizat licitaţia pentru faza de proiectare. Tot în această perioadă, administraţia locală din Frânceşti a depus solicitarea de finanţare pentru proiectul de branşare a localităţii la alimentarea cu gaze, în cadrul căruia s-a format o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară în care sunt incluse localităţile: Frânceşti, Păuşeşti Otăsău şi Băbeni. Mai mult, Daniel Paraschiv are depuse la Compania Naţională de Investiţii încă trei solicitări de finanţare care deja sunt xcuprinse în lista de sinteză, şi privesc modernizarea a două şcoli şi asfaltarea unor drumuri comunale: „Aşteptăm să trecem în etapa următoare, pentru a ne apuca de întocmirea documentaţiei, şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a punctat primarul localităţii Frânceşti.
Primăria Frânceşti visează la investiţii europene
Daniel Paraschiv aşteaptă cu mare interes măsurile pentru care se vor deschide programele de finanţare europene: „Sperăm ca de data aceasta să întrunim condiţiile impuse în programele de finanţare, fiindcă sunt sigur că nu va exista nici o finanţare europeană la care noi să nu accesăm. Dincolo de orice, ambiţia noastră este să dezvoltăm localitatea, aşa cum am promis în 2016, să o aşezăm acolo unde îi este locul, iar acest lucru se va întâmpla. Este mult de muncă, dar, cu încredere, insistenţe şi optimism vom reuşi”, a punctat primarul localităţii Frânceşti.
S-a finalizat şi s-a predat către Apavil alimentarea parţială a celor 7 sate a sistemului de apă. Fiindcă şi Frânceştiul se numără printre localităţile care au fost scoase din masterplanul judeţului cu reţeaua de canalizare, localitatea a rămas în acest mare proiect doar cu proiectul de alimentare cu apă a celor două sate, Genuneni şi Mănăileşti, pe o lungime de 20 de kilometri, iar primarul are în plan depunerea proiectului de canalizare prin POR şi Compania Naţională de Investiţii.