Amenzi în valoare de 26.000 de lei pentru nepurtarea măștii într-un singur weekend

Sancțiunile privind măsurile sanitare pentru prevenirea virusului COVID-19 nu mai sunt privite ca un subiect nou, deja sunt la ordinea zilei. Vâlcenii nu se opresc din a primi sancțiuni cu privire la aceste măsuri.

Într-un singur weekend vâlcenii au primit amenzi în valoare de 26.000 de lei. S-ar presupune că persoanele s-au obișnuit cu purtarea măștii sau alte mijloace de prevenire recomandate de autorități, însă unii vâlceni nu adoptă nici astăzi măsurile care au început să fie impuse acum mult timp.

Polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 292 de societăți comerciale, 487 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 4.000 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 251 de sancțiuni contravenționale (194 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală, 56 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantinarea) valoarea sancțiunilor fiind de 26.000 de lei. a declarat IPJ Vâlcea pe site-ul instituției.

Toate aceste amenzi au fost emise de către autorități în weekend-ul din 30-31 ianuarie 2021.

Autoritățile din județul Vâlcea anunță că nu se vor opri din a verifica dacă oamenii păstrează mijloacele de prevenire: ”Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. ” a declarat IPJ Vâlcea pe site-ul instituției.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *