Consiliul Județean Vâlcea a demarat procedura de licitație pentru construirea gropii de gunoi de la Roești

În data de 18 aprilie 2020, după ani de așteptări și numeroase documentații, Consiliul Județean Vâlcea a demarat procedura de licitație pentru construirea gropii de gunoi de la Roești (așa cum o cunoaște toată lumea), de fapt un Centru de Management Integrat al Deșeurilor.

Procedura a fost una publică, realizată prin sistemul electronic de achiziții publice, însă, în urma contestațiilor unor operatori care au participat la licitație și a unor proceduri juridice, s-a ajuns la concluzia că licitația trebuie reluată.

Urmează să republicăm anunțul, în SEAP, în cursul lunii martie și estimăm că, la jumătatea lunii iunie a acestui an, vom semna contractul de proiectare și execuție lucrări pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Roești, care va cuprinde un depozit ecologic, stație de sortare și stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor la nivelul județului Vâlcea, după 30 de ani de așteptare, vom rezolva și această problemă. Astfel că, documentația de delegare a serviciului cu un singur operator care va realiza colectarea și transportul deșeurilor pentru toate localitățile din județ, precum și operarea stațiilor de sortare de la Brezoi și Râureni, a fost publicată în SEAP, termenul de depunere a ofertelor fiind 10 martie 2021.

Ne propunem ca, până la finalul anului, să avem un operator de salubrizare desemnat, care să presteze acest serviciu la nivelul întregului județ, astfel încât sănătatea populației să nu fie afectată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *