Victorie detașată pentru Vâlcea în disputa cu Ploiești

SCM Rm. Vâlcea a învins lejer pe Activ Ploiești, 29-16 (16-7) într-un joc contând pentru etapa 9 din Liga Florilor.

După ce Ploieștiul a reușit surpriza cu Buzăul, SCM a tratat jocul de azi cu atenție și nu a avut nicio emoție, deși a odihnit câteva jucătoare de bază. Florica, Glibko și Fernandez nu au făcut deplasarea, fiind indisponibile, în timp ce Batinovic, Liscevic, Gonzalez sau Lopez au jucat foarte puțin sau chiar deloc.

Echipa lui Florin Pera a avut defensivă excelentă și pe Hosu (65% procentajul mingilor aparate) în formă foarte bună, astfel că soarta punctelor era decisă după primele 30 de minute, la capătul cărora conducea cu 16-7. După pauză, Vâlcea nu a mai apăsat pe accelerație și la final a obținut un succes detașat, 29-16.

Interul Daria Bucur a făcut un joc bun, fiind principala marcatoare a SCM-ului, cu 7 goluri ”Ne bucurăm că am terminat sănătoase și cu trei puncte, am învins cu un scor care ne dă curaj mai departe. Fiecare adversar este dificil, ne pregătim așa cum trebuie pentru fiecare meci și luăm totul în serios. Ne dorim să avem prestații bune în ambele competiții, campionat și Liga Florilor Mol” a spus Daria Bucur.

Florin Pera a subliniat că la acest meci, jucătoarele tinere au avut șansa să evolueze mai mult. ”A fost o victorie clară pentru noi, am încercat să transmit fetelor încredere pentru a trata cu maximă maximă seriozitate fiecare adversar. Azi am avut target să nu primim mai mult de 16 goluri, fetele și-au respectat blazonul și este o victorie pe deplin meritată. Am jucat cu 6 jucătoare sub 23 de ani, handbaliste românce care au avut o evoluție bună, au crescut foarte mult, le-am promovat și cred că ne pot ajuta din ce în ce mai mult. Într-un astfel de meci le-am putut da șansa să joace mai mult și unele dintre ele au confirmat. Am tratat serios jocul și am obținut punctele, este un meci în care am încercat să menajez unele jucătoare, ținând cont de programul infernal, vine o deplasare grea în Danemarca și ne gândim la jocul cu CSM București din 18 februarie. Ne dorim să câștigăm fiecare meci” a spus Florin Pera.

În clasament, SCM ocupă locul 3 cu 21 de puncte din 8 jocuri. Pe primele locuri sunt situate CSM București 24 puncte (8 jocuri) și Baia Mare 22 puncte (9 jocuri). Următoarea etapă de campionat este programată pe 18 februarie, la Sfântu Gheorghe, unde se va disputa derby-ul SCM – CSM București.

SCM: Hosu, Ciucă 1 – Bucur 7, Minevskaja 5, Nikolic 5, Elghaoui 5, Aardahl 2, Stamin 3, Trifunovic 1, Dăscălete, Marin, Lopez.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *