Altă formă de protest la ședința de Consiliu Local, din partea alianței PNL-USR

Astăzi, la ședința extraordinară cu 25 de puncte pe ordinea de zi, alianța PNL-USR nu a participat. Lipsa prezenței acestora este faptul că au solicitat convocarea unei ședințe extraordinare pentru data de 10.02.2021, dar care nu a fost aprobată.

De ce nu a fost aprobată convocarea ședinței?

Virgil Pîrvulescu a enumerat printr-o postare pe Facebook care au fost punctele de pe ordinea de zi care au provocat acest protest secundar.

Luni, 01.02.2021, la ora 19:00, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este convocat de către primarul municipiului într-o ședință extraordinară cu 25 de puncte pe ordinea de zi, pentru vineri, 05.02.2021. Marți 2 Februarie, Alianța pentru Râmnic a solicitat convocarea unei ședințe extraordinare pentru data de 10.02.2021, ce nu a fost aprobată, cu următoare puncte pe ordinea de zi:

1. Alegerea președintelui de ședință;

2. Înființarea unei companii tip S.A., a cărui unic asociat să fie Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și care să administreze un parc industrial ce urmează a fi înființat;

3. Desemnarea a doi consilieri locali care să facă parte din comisia de evaluare a competențelor profesionale ale Secretarului General al Municipiului Râmnicu Vâlcea;

4. Suprailuminarea a 30 de treceri de pietoni cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță, pentru creșterea gradului de siguranță a tuturor participanților la trafic, în special a pietonilor;

5. Aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectul de investiții amenajarea trotuarelor, delimitarea părții carosabile cu garduri metalice, construirea de piste de bicicletă și construirea de pasaje pietonale în zonele Râureni și Stolniceni;

6. Separarea benzilor de circulație și amplasarea de pasarele pietonale pe DN 64 – Râureni – Stolniceni;

7. Demararea studiului de fezabilitate sau DALI, indicatorii tehnico-economici și a devizului general, pentru obiectivul de investiții „Canalizare ape pluviale din zona pasajul Hervil, str. Matei Basarab”

8. Aprobarea achiziției de servicii juridice pentru asistență de specialitate atât în activitatea curentă a Consiliului Local, cât și reprezentare în litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată sau în cadrul cercetării penale.

În plus, având în vedere că ne aflăm în mijlocul unei pandemii și că în orașul nostru există deja două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noua tulpină de SARS-COV2 și luând în calcul prevederile art. 137 alin. 1 din Codul Administrativ, așa cum au fost modificate de OUG nr. 61/2020 și Ordinul nr. 25/2021, am solicitat să ne fie asigurată prezența online la ședințele comisiilor de specialitate și la cele ale Consiliului Local.

Până acum acest drept ne-a fost încălcat. Sperăm că această problemă va fi remediată, așa cum este normal și rațional. ” a declarat reprezentantul PNL în consiliul local, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *