Adrian Comănescu: ”Federația face toate eforturile ca fotbalul amator să se reia din martie”

Președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu anunță că FRF face toate eforturile ca fotbalul amator să se reia din martie, sub un un protocol sanitar mai accesibil.

FRF a înaintat către Ministerul Sănătății două propuneri pentru modificarea actualului protocol sanitar:  echipele să facă un singur test RT-PCR la startul sezonului și să joace cu el până la final sau cu efectuarea de teste rapide la un anumit interval de timp.

Adrian Comănescu subliniază că Federația face toate eforturile pentru reluarea fotbalului amator. ”Poziția Federației este clară, pentru a se relua competițiile de fotbal amator din martie. S-au înaintat către MTS două propuneri, care să fie luate în calcul și să fie modificat protocolul actual, unul strict și rigid. Propunerile au fost să fie făcut la startul competițiilor un test RT-PCR cu care să se joace 3 luni sau să accepte testele antigen. Este un lucru extraordinar că s-a reluat și școala, astfel copiii trebuie să se reîntoarcă la sport, deoarece a fost o perioadă dificilă pentru ei. De asemenea, AJF își dorește să se reia și competițiile de copii și juniori”.

Până la finalul lunii, cluburile de la județ trebuie să se decidă

Șeful AJF Vâlcea așteaptă poziția cluburilor de la județ până la finalul acestei luni, pentru a vedea câte dintre ele pot să se înscrie și să suporte cheltuielile cu testele.  ”Până la sfârșitul lunii februarie o să așteptăm de la echipe opțiunea de a participa sau nu până în vară în competițiile organizate de AJF, cu respectarea protocolului medical, care sperăm să fie modificat și accesibil din punct de vedere financiar echipelor. Dacă sunt echipe care nu vor să participe până în vară în competiții, acestea nu vor fi sancționate de către AJF, deoarece este o situație pe care o înțelegem. Ne dorim și vrem să dăm semnalul că fotbalul județean reîncepe din luna martie, în sistemul competițional pe care îl vom decide de comun acord cu echipele. Sunt impresionat și mulțumesc echipelor care și-au dorit să participe în competiții în toată această perioadă, dar care, din motive obiective, nu au putut participa. Chiar dacă vom avea doar  5-6 echipe care pot să participe în Liga 4 sau la eșaloanele de mai jos, îmi doresc să dăm posibilitatea să joace celor care pot să respecte protocolul medical emis de MS și FRF. Mesajul președintelui FRF este acela că fotbalul amator trebuie să se reia și se vor face toate eforturile în acest sens” a mai spus Adrian Comănescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *