Copiii din Horezu se bucură de condiţii excelente pentru educaţia preşcolară

Nicolae Sărdărescu: „Educația este darul cel mai de preț pe care îl putem oferi copiilor noștri”

La Horezu, de luni, 8 februarie, micuţii vor păşi într-o grădiniță nou reabilitată, cu program prelungit, conform normelor şi standardelor educaţionale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea unei astfel de locaţii şi, în primul rând, adaptabile preferinţelor părinţilor. „Pentru modernizarea, dotarea şi extinderea Grădiniţei numărul 1 au fost atrase fonduri în valoare de 4.138.116 lei, astfel încât grădiniţa poate oferi astăzi cadrelor didactice o permanentă dezvoltare profesională, prietenoasă pentru copii, dar şi de încredere pentru părinţi. Din punctul meu de vedere educația este darul cel mai de preț pe care îl putem oferi copiilor noștri. În oraş avem şi o creşă nou construită. Prin urmare, în această locaţie îşi vor desfășura activitatea 201 grădinari, unde sunt înfiinţate 9 grupe. Micuţii şi cadrele didactice vor beneficia de confort potrivit normelor şi standardelor educaţionale, şi sunt mândru de această nouă investiţie. Grădiniţa dispune de personal calificat, iar clădirea beneficiază de clase strălucitoare, încălzire prin pardoseală, cabinet medical, bucătărie, săli de luat masa, lift, mobilier nou, totul este nou, inclusiv jucăriile micuţilor. Noua clădire are trei ieşiri pentru fiecare nivel, iar parterul are patru ieşiri, conform normativelor de siguranţă”, a punctat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Micuţii care păşesc în grădiniţă se vor simţi ca acasă

Primarul s-a arătat extrem de încântat atât de proiect, cât şi de calitatea lucrărilor. Prin urmare, sediul este pregătit, iar primarul Sărdărescu dă asigurări că micuţii care vot păşi în grădiniţă se vor simţi ca acasă, nu vor duce lipsa părinţilor, aceasta fiind suplinită de personalul didactic, atent la orice dorinţă a copiilor. Clădirea beneficiază de supraveghere video, sisteme de ventilaţie şi împrospătare a aerului, spaţiu recreativ în aer liber, LED TV şi laptop în fiecare clasă, table magnetice, televizoare Smart, staţii de călcat rufe, maşini profesionale de spălat haine, frigidere, cuptoare şi alte echipamente necesare: „Sunt directorul acestei grădiniţe de 10 ani şi suntem fericiţi că această clădire corespunde normelor educaţionale. Avem toate dotările necesare, fiecare clasă va primi două seturi de jocuri creative, un joc magnetica „ Anotimpuri” , două seturi de construcţii de lemn, o trusă „ ritm şi melodie”, un set de planşe, set pe domenii experienţiale, set de figuri geometrice, glob pământesc, set de numărat şi sortat, structurate pe domenii, care propun activități educative într-un mod distractiv, antrenant și dinamic”, afirmă directorul Grădiniţei numărul 1, Mădălina Tudor.

 Materialele didactice achiziţionate prin acest proiect cuprind toate temele programei și proiectele pe domenii de activitate de pe parcursul unui an școlar. Ele pot consolida şi completa cu succes informațiile pe care micuţii le vor primi în procesul de învățare.

Investițiile în infrastructura educațională, o prioritate pentru Primăria oraşului Horezu

Pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, la Horezu, administraţia locală a atras 140 de miliarde de lei vechi. Mai mult, în prezent, cu fonduri europene se va achiziţiona întregul pachet IT necesar procesului educațional, reprezentând 1700 de tablete, 400 de laptopuri, camere web și alte echipamente sau dispozitive electronice mobile, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura online. Proiectul prevede dotarea Liceului Constantin Brâncoveanu şi a şcolilor din oraşul Horezu. La capitolul infrastructură educaţională, la Horezu s-a construit din temelii o creşă nouă cu demisol, parter şi două etaje, dotată conform standardelor educaţionale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea unei astfel de locaţii. Pe lângă această locaţie s-a modernizat inclusiv creşa din oraş, iar la Liceul Constantin Brâncoveanu s-a finalizat de renovat sala de sport. Mai mult, de aproximativ două luni se lucrează la Corpul C al Liceului Constantin Brâncoveanu, iar până în luna aprilie va fi dat în circuit:

„La Corpul C, clădirea cea mare cu mai multe etaje a Liceului Constantin Brâncoveanu nu au rămas decât zidurile, totul s-a dat jos, totul s-a renovat, începând de la tencuieli interioare, exterioare, instalaţii electrice, sistemul de încălzire, tot ceea ce a însemnat sisteme informatice și dotări: de la table inteligente, proiectoare, laptopuri și până la videoproiectoare. În același fel s-a procedat şi la grădiniţă. Mai mult, locaţia unde îşi desfăşoară activitatea micuţii a fost dotată inclusiv cu jucării noi. În aceste clădiri nu se făcuse nici o investiţie de peste 40 de ani. Nimeni nu credea că aceste locaţii vor deveni astăzi de nerecunoscut, fiindcă mi-am dorit să aduc cele mai înalte standarde de educaţie la Horezu şi cel mai propice mediu de dezvoltare pentru copiii oraşului nostru. Aceste clădiri sunt astăzi o a doua „acasă”, și în acest fel copiii vor fi ajutați să se dezvolte armonios să se simtă înconjuraţi de iubire”, a punctat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Tot pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, administraţia locală va depune o solicitare privind accesarea fondurilor europene pentru amenajarea şi reabilitarea şcolii din zona Romanii de Jos. Mai mult, o dată cu deschiderea exerciţiului financiar 2021 – 2027, primarul Nicolae Sărdărescu are în plan construirea a două noi şcoli: una în cartierul Săliştea şi cea de-a doua, o şcoală cu clasele 0 – IV în oraş, care include construirea unui bazin de înot acoperit şi amenajarea unei zone de activităţi sportive.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *