Florin Pera: ”Am câștigat pe terenul unei echipe foarte puternice!”

După victoria din deplasare cu Odense, scor 26-25, antrenorul echipei SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Pera este mulțumit că jucătoarele sale nu au cedat presiunii, într-un final de meci incendiar.

 ”Sunt foarte fericit pentru cele două puncte, vreau să îmi felicit echipa, am câștigat pe terenul unei echipe foarte puternice, unde nu au reușit să câștige Gyor sau CSKA Moscova. În prima repriză am jucat aproape perfect în defensivă, primind doar 10 goluri. Repriza secundă a fost foarte grea, Odense a jucat bine, dar am schimbat sistemul în 5-1 și am riscat uneori în atac și am scos portarul și am marcat goluri importante. Poarta s-a completat foarte bine și asta ne-a ajutat enorm în economia jocului. Echipa  a avut un joc colectiv și a avut o apărare agresivă, am avut încredere în forțele noastre. Am avut putere să nu cedăm pe final, în fața unor jucătoare cu multă experiență internațională.  Sunt două puncte mari pentru noi, mai ales că ne-au lipsit și trei jucătoare importante, cum sunt Batinovic, Fernandez și Glibko, sper ca primele două să poată juca săptămâna viitoare, cu Brest” a  spus Florin Pera.

Tehnicianul echipei vâlcene spune că SCM ar fi avut mai multe puncte în Liga Campionilor,  dacă ar fi disputat și cele trei partide restante.  ”Dacă nu aveam în toamna anului trecut acele probleme cu Covid-19 și am fi putut disputa și trei jocuri restante, ”dubla” cu Borussia și meciul de acasă cu Podravka, am fi avut mai multe puncte, dar aceasta este situația. Trebuie să păstrăm forma actuală și atitudinea din acest joc pentru următoarele dispute. Sper să creștem în joc, vom munci la antrenamente. Pentru noi este foarte important meciul următor de campionat, jucăm cu CSM București toată lumea așteaptă acest joc, vrem să fim într-o formă bună și să câștigăm”.

SCM va disputa ultimul joc din Grupa B duminică (ora 17.00), la Râmnicu Vâlcea, cu Brest (Franța).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *