Open Air Blues Festival Brezoi, un succes de proporţii, care a pus Brezoiul pe harta lumii

Va fi o vară fierbinte: şase zile magice la„Open Air Blues Festival Brezoi” 2021

De numele primarului Robert Schell se leagă cea mai importantă schimbare a oraşului Brezoi. Prin investiţiile realizate şi fondurile atrase, aşezarea a renăscut după declinul industriilor tradiţionale din zonă. Oraşul „gri” de după revoluţie, acel Twin Peaks aproape abandonat este astăzi resuscitat, devenind astfel destinația ideală pentru iubitorii de natură și de muzică bună. Evenimentele culturale, concertele de muzică live în aer liber pe care oraşul le găzduieşte, la care se adăugă celebrul festival de muzică blues, născut din dorinţa de a reuni muzica bună românească și cea de renume internaţional, „Open Air Blues Festival Brezoi” au animat viaţa socială din zonă, atrăgând un număr record de turişti şi iubitori de muzica din toate colţurile ţării şi din întreaga lume. Open Air Blues Festival Brezoi s-a dovedit a fi un succes de proporţii, anticipat, consolidat şi validat, care a plasat Brezoiul pe harta lumii.

Robert Schell: „Câştigătorul concursului Open Air Blues Festival Brezoi 2021” va participa din partea României la „ Premiile British Blues”, din Marea Britanie

 Evenimentele de muzică live în aer liber pe care oraşul le găzduieşte, cum este „Live Music Summer Camp Brezoi” sau festivalul de blues nu au costat niciun leu administraţia locală, evenimentele fiind autofinanţate. „Noi avem mari speranţe că anul acesta va avea loc Open Air Blues Festival Brezoi, fiindcă şi celelalte festivaluri din ţară sunt pregătite. Mă gândesc că această campanie de vaccinare va putea permite susţinerea festivalului. Anul acesta vom avea şase zile de festival, încercăm să compensăm şi cu lipsa festivalului de anul trecut. Ce va fi nou este faptul că în primele două zile de festival va fi un concurs internaţional de muzică blues la care vor participa trupe tinere, iar câştigătorul va avea garantată participarea anul viitor la festival, pe scena principală, şi va fi desemnat din partea României să participe la „Premiile British Blues” din Marea Britanie. Acest concurs este o idee nouă a organizatorului Mihai Răzvan Mugescu, fiind o modalitate de a prelungi cu încă două zile festivalul „Open Air Blues Festival Brezoi”, care ne bucură”, a precizat primarul oraşului Brezoi.

Organizatorii mizează pe 10.000 de participanți

Organizatorii festivalului mizează pe 10.000 de participanţi la eveniment, mai mult nu se poate, fiindcă nu sunt spaţii de cazare, ne spune primarul Robert Schell. Am aflat că în prezent sunt peste 6000 de bilete vândute, iar dacă lucrurile se vor linişti în ceea ce priveşte pandemia, în primăvară va creşte numărul biletelor vândute.

„La ultima ediţie a festivalului au fost în medie 8000 de participanţi, anul acesta ne-am propus 10000 de participanţi, iar de anul viitor sperăm să ne putem extinde, fiindcă mizăm pe deschiderea noilor locuri de cazare în zonă. Pe scenă vor urca nume sonore. Va fi pentru a doua oară prezentă la eveniment Beth Hart, alături de care vor urca pe scena festivalului cinci dintre cei mai renumiţi în top 10 cântăreţi americani de blues. Mai mult, vor fi prezenţi cei mai apreciaţi solişti din Australia, Norvegia, Olanda și din întreaga lume. Va fi o nebunie, va fi o surpriză plăcută”, afirmă primarul Robert Schell.

Chimcomplex susţine Open Air Blues Festival Brezoi, ediția a patra

Chimcomplex S.A. Borzeşti va sprijini ediția din 2021 cu misiunea de a întreține chimia festivalului: „Se vor alătura susţinerii acestui festival şi Chimcomplex S.A. Borzești, iar ei vor avea invitaţi speciali, patroni importanţi din România, care vor fi, sperăm, partenerii noştri anul viitor în organizarea evenimentului, fiindcă acest festival vrem să-l facem cel mai mare din Europa. În acelaşi timp, ”Live Music Summer Camp Brezoi” se va ţine şi anul acesta, începând din luna iulie până la începutul lunii septembrie”, afirmă primarul Robert Schell.

În acest sens, sunt pregătite 4 minifestivaluri, trei sau patru zile pline de muzică, și acestea vor putea atrage peste 1000 de persoane la fiecare sfârșit de săptămână. Asta însemnă venituri în turism , și o dezvoltare a localităţii: „În Brezoi lumea a învăţat să îşi închirieze apartamentele sau casele. Cu toate acestea, capacitate de cazare a oraşului este de 500 de locuri la pensiuni şi hoteluri, dar se dezvoltă, şi toată lumea investeşte acum în campinguri, fiindcă şi cazarea la cort este o soluţie adoptată. În vara aceasta vom avea 150 de peroane cazate la corturi, iar singura investiţie pe care o va face primăria este în infrastructură, pentru duşuri, grupuri sanitare, tot ce înseamnă confort pentru toţi cei care vor fi prezenţi”, mai spune primarul Robert Schell.

Primarul Robert Schell confirmă că vom asista la perspectiva de dezvoltare turistică a întregii Văi a Lotrului, care este extraordinară, şi care va aduce un aport economic dar şi cultural, pentru judeţul Vâlcea.

Blocurile vor fi pictate cu artişti care au fost la festivalul „Open Blues Air” şi care vor veni în continuare la Brezoi

Emblema Brezoiului este Vârful Ţurţudan, dar au făcut înconjurul lumii şi imaginile cu blocurile vechi, anvelopante recent. În acest sens, administraţia locală continuă programul de anvelopare a blocurilor, fiindcă arătau sinistru:„Tot timpul am spus că problema localităţii Brezoi este reprezentată de aceste monstruozităţi urbanistice construite de comunişti. Din păcate zona aceasta, care trebuia să aibă un alt aspect arhitectural şi urbanistic a fost stricată de aceste blocuri. Începem să le aranjăm, să le dăm o faţă umană prin anvelopare şi reabilitare termică, dar în primul rând prin ceea ce pictăm pe aceste blocuri. Dacă până acum am avut natură, copaci sau alte repere, de acum blocurile care vor fi anvelopate vor fi pictate cu artişti care au fost la festivalul „Open Blues Air” şi care vor veni în continuare la Brezoi. Prima pictura va fi în memoria lui Oscar Benton, care a susţinut un concert de excepție la Brezoi. Cred că este o idee minunată şi vor deveni o atracţie în sine aceste blocuri”, a precizat primarul Robert Schell.

Brezoiul oferă turism pentru cele patru anotimpuri

Brezoiul atrage ca un magnet pentru că este o aşezare deosebită, şi se încununează, în această perioadă, cu declararea zonei ca staţiune turistică de interes local. Toate acestea se datorează muncii autorităţilor locale în decursul anilor. Cei care vin la Brezoi pot vedea aici, fructificat într-un mod deosebit de valoros tot potenţialul natural, turistic şi educaţional din zonă. „Brezoi, turism pentru cele patru anotimpuri” este definiţia aşezării, fiindcă aici sunt foarte bine identificate zonele de călătorie, indiferent de anotimp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *