Primăria Băbeni continuă demersurile pentru construirea a două creșe noi în zone ale orașului unde cererea este semnificativă

Primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, a reușit să obțină aprobare pentru construirea a două noi creșe în localitatea pe care o reprezintă. Cele două proiecte vor prinde contur, având în vedere că sunt cereri foarte multe din partea băbenarilor, care nu au putut fi onorate până acum:

„În prezent se lucrează la lista de investiţii noi. Vom construi două creşe noi, una cu fonduri europene şi cealaltă cu bani guvernamentali, iar foarte curând vom da ordinul de începere a lucrărilor, pentru c[ este semnificativă cererea de locuri. Acesta sunt două proiecte de suflet, și țin foarte mult ca ele să aibă o finalitate clară. Una dintre aceste creșe se va construi în curtea liceului, iar cealaltă „La Petrol”, undeva spre ieşirea din localitate, spre Frânceşti. Creșele vor fi două locaţii care se vor ridica ca standard peste multe alte unităţi de învăţământ din mediul urban, și ambele vor dispune inclusiv de personal de specialitate”, a anunţat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Creșele vor beneficia inclusiv de bucătării utilate modern Conform proiectului, cele două locaţii vor oferi servicii de supraveghere și educație micuţilor și vor dispune de module care vor cuprinde fiecare sală de educație sau spații destinate odihnei, dotate la cele mai noi standarde în domeniu. Ambele clădiri vor beneficiat de ferestre mari, special amenajate, astfel încât cei mici să se bucure de lumină naturală. Creșele vor dispune de bucătării avizate din punct de vedere sanitar unde se va prepara zilnic hrana copiilor, săli de masă şi cabinete medicale dotate cu echipamente noi. Pe lângă spaţiile frumos amenajate, copiii vor beneficia de mobilier nou, dar şi de materiale didactice moderne. În clase şi grupe vor fi laptopuri şi videoproiectoare, dar şi jucării. În apropierea ambelor creșe se va amenaja câte un loc de joacă unde micuţii, împreună cu cadrele didactice, îşi vor desfășura activitățile în aer liber.

Proiectele pentru cele două creşe sunt dintre cele mai moderne din mediul urban, ridicându-se ca standard inclusiv peste multe unităţi de învăţământ de la oraş.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *