La Olăneşti,Sorin Vasilache a început demersurile pentru un proiect de maximă importanţă, care va relansa turismul în această zonă

Este vorba despre cel mai important proiect, care prevede execuţia unui foraj pentru apă geotermală, cu finanţare din fonduri europene, prin POIM, axa 6.1. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi cuprinde lucrări de executare a unui foraj de apă geotermală de mare adâncime în zona Olăneşti Nord – izlaz Pietrişu, în vederea asigurării energiei termice pentru instituţiile publice şi asigurarea unei zone deosebită, de agrement.

„Această resursă va servi la încălzirea instituţiilor publice din localitate şi la crearea unei zone de agrement cu piscine. Am obţinut licenţa pentru explorare apei geotermale de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale . Există o anumită procedură şi anumite lucrări pe care trebuie să le realizăm până la obţinerea efectivă a finanţării execuţiei forajului. Suntem în grafic, și avem o colaborare cu firme specializate”, afirmă primarul Sorin Vasilache.

Pentru a se ajunge la apa geotermală se va fora până la adâncimea de 3000 de metri

„Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro și cuprinde un foraj care va ajunge la valoarea de peste 5 milioane de euro. Se forează la o adâncime de 3000 de metri și, pe lângă toate acestea, mai sunt şi studii premergătoare începerii execuţiei, care vizează posibilitatea găsirii resursei de apă. Ulterior vom asigura instalaţiile pentru dirijarea apei spre piscinele pe care le avem în Parcul Central, dar şi pentru încălzirea instituţiilor publice. Primarul din Băile Olăneşti este de părere că, prin crearea unei zone de agrement cu piscine pe bază de apă geotermală va aduce mai mulţi turişti în staţiune, în speciali tineri. Băile Olăneşti reprezintă o zonă de interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga Europă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *