Autostrada Sibiu – Pitești primește 477 milioane de lei anul acesta, față de 284 milioane de lei anul trecut

Ministerul Transporturilor alocă anul acesta 477 milioane de lei pentru Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României.

Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, semn că s-ar începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești.

Autostrada Sibiu – Pitești beneficiază de o alocare de aproape 477 milioane de lei în propunerea de buget pentru 2021 a Ministerului Transporturilor. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul de 284 milioane de lei, cheltuit în 2020.

Anul trecut, s-au desfășurat lucrări de construcție doar pe secțiunea 1 Sibiu – Boița, a austriecilor de la Porr. Creșterea de buget pentru 2021 ar putea indica începerea lucrărilor și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi.

Pentru celelalte secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești, încă nu a fost desemnat un constructor.

Asta deși secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș se află în licitație de aproape doi ani.

Pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni, CNAIR a primit 15 oferte iar pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu, ofertele ar trebui depuse pe 16 februarie, conform datelor actuale din platforma SEAP.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, unul dintre cei mai mari exportatori ai României.

Economic.net

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *