Proiectul s-a clasat pe primul loc în urma procesului de evaluare și selecție a dosarelor

Încă din primele zile de la preluarea mandatului de primar, Dumitru Ciorâcă a luat o serie de măsuri pentru a sprijini şi dezvolta actul educaţional. Astfel, printre primele decizii luate a fost depunerea, la Ministrul fondurilor Europene a unui proiect privind reabilitarea a două şcoli, pentru care a fost anunţat că ambele investiţii au fost aprobate la finanțare. Proiectul s-a clasat pe primul loc în urma procesului de evaluare și selecție a dosarelor de candidatură depuse în cadrul programului de finanțare „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile” (FAED).

„Astfel, două școli din comuna Cernișoara vor fi reabilitate prin acest proiect, care a îndeplinit toate criteriile administrative și a obținut cel mai mare punctaj la evaluarea criteriilor tehnice, urmând să fie transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea încheierii contractului de finanțare. Valoarea totală a investiției este de 10.517.518,73 lei, din care 7.872.458,30 lei reprezintă suma asigurată din grantul FAED, iar 2.645.060,43 lei este contribuția beneficiarului. „Cu siguranţă vom rezolva problemele localităţii, cu implicarea noastră şi cu ajutorul Domnului. Tot ceea ce îmi doresc în primă fază este să începem cu modernizarea învăţământul. În luna octombrie am depus proiectul pentru două locaţii, iar acum am primit vestea că proiectul s-a clasat pe primul loc în urma procesului de evaluare și selecție a dosarelor de candidatură depuse în cadrul programului de finanțare. Domnul ne-a ajutat. În localitate numărul copiilor este din ce în ce mai mic, din această cauză se vor comasa şcolile din localitate. Prin urmare vom avea doar două şcoli, dar moderne. Aş vrea să stopăm stresul părinţilor privind predarea simultană. Nu sunt de acord ca un copil să facă parte din trei clase. Asta nu înseamnă educaţie, nu mai vorbim despre calitatea ei. Vrem să pregătim şcolile să corespundă din punct de vedere al normelor europene în exterior, dar şi în interior. Astfel, copiii noştri pot să beneficieze de tot ce înseamnă protecţie şi tehnologie de ultimă generaţie. Modernizarea şcolilor este unul dintre proiectele cu care am început, și pentru care deja avem finanţare”, a precizat Dumitru Ciorâcă, noul primar din Cernișoara.

Pe lângă acest proiect, primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă, va urmări şi proiectul de asfaltare a drumurilor comunale şi de construire a podurilor, depus la Compania Națională de Investiții, introducerea gazelor, dar şi extinderea sistemului de apă şi canalizare prin master planul judeţului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *