Investiţii în infrastructura educaţională în comuna Pesceana. Şcoala gimnazială va fi modernizată şi extinsă

Primarul comunei Pesceana, Ion Vasile, a semnat contractul de execuție privind proiectul de „extindere, reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale” din localitate. Valoarea lucrărilor se ridică la 1.520.688,73 lei noi, iar finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de anvelopare a clădirii cu polistiren expandat de 10 centimetri, se va amenaja acoperişul clădirii,grupurile sanitare în interior, zugrăveli interioare și se vor face dotări cu mobilier în sălile de clasă.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, administraţia locală au atras fonduri pentru 5 proiecte privind asfaltări de drumuri comunale, construirea din temelii a unei grădiniţe şi a unor noi poduri și podețe peste pârâul Pesceana:  „PNDL-2 este un program de succes, unde plăţile merg conform devizelor şi fără întârziere. Proiectul pentru construirea grădiniţei s-a finalizat şi, foarte curând, vom da ordinul de începere a lucrărilor de construire a unui nou dispensar medical. Tot anul acesta se va da startul lucrărilor pentru construirea căminului cultural. În acest sens am predat amplasamentul cu terenul și proiectul la Compania Națională de Investiții. Ei se ocupă de procedura de licitație și de încredințarea lucrărilor. Dorim să îl dotăm cu tot ce are nevoie”, a precizat primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile. Administraţia locală, printr-un parteneriat cu alte cinci localităţi va depune documentaţia pentru branşarea localităţii la conducta de gaz metan‚ pe o lungime de 25 de kilometri. Totodată, primarul Ion Vasile spune că inclusiv proiectul pentru construirea unei săli de sport este în curs de licitație și urmează să fie realizat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *