La Tetoiu a început amenajarea drumului judeţean DJ676G

Viorel Herascu: „Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a înţeles şi ne sprijină, alăturându-se echipei noastre

La Tetoiu, pe drumul judeţean 676G se fac lucrări de amenajare privind asfaltarea drumului.

În prezent se lucrează la tasarea drumului prin pietruire şi la amenajarea rigolelor. Drumul deserveşte peste 300 de gospodării, porneşte din satul Câmpeni, traversează satele Mănesa şi Popeşti şi ajunge în punctul „La Fântână”, în satul Budele, intersectându-se cu DJ676: „Lucrările pe acest drum au început din luna octombrie 2020. În prezent se lucrează la amenajarea rigolelor şi a podurilor existente pe acest drum judeţean. Pe acest tronson se lucrează în paralel şi la extinderea introducerii conductei de apă pe o lungime de 376 de metri, apoi se va turna asfaltul. Sunt bucuros să anunț că acest drum se va moderniza printr-un proiect aflat în plină execuţie pentru comunitatea din Tetoiu prin Consiliul Județean Vâlcea. Îi mulțumim domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu pentru susținerea echipei administraţiei locale Tetoiu. Aici, la Tetoiu, suntem o echipă nouă, definită de oamenii care ne vom lasă amprenta prin activitatea noastră și tot ce înseamnă realizări. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a înţeles şi ne sprijină, alăturându-se echipei noastre, aducând bogata sa experiență și seriozitatea pentru muncă. Drumul judeţean 676G este în lucru şi este o bucurie, este o dovadă de sprijin real, fiindcă prioritare sunt ducerea la bun sfârșit a proiectelor pentru comunitatea noastră. Fac această precizare deoarece Consiliul Județean pregătește inclusiv documentaţia pentru asfaltarea drumului judeţean 676, a celui mai lung drum al judeţului”, a precizat primarul localităţii Tetoiu, Viorel Herăscu.

Drumuri bune pentru Vâlcea

Administraţia din Tetoiu a solicitat alocări financiare conducerii Consiliului Judeţean pentru asfaltarea drumului judeţean 676 G, în mare parte de pământ, iar răspunsul prompt venit din partea preşedintelui Constantin Rădulescu a bucurat comunitatea din satele străbătute de această şosea. Cetăţenii care au casele pe această porţiune sunt nevoiţi să suporte praful şi noroiul până la gât, atunci când vin ploile. Din totalul celor aproximativ12 kilometri pe care îi are drumul judeţean 676G, doar 1,5 kilometri au fost asfaltaţi în cei 31 de ani de la Revoluţie. Primarul speră ca acest drum să fie asfaltat în totalitate, şi asta după ce ani buni locuitorii celor peste 300 de gospodării din zona străbătută de această şosea au făcut potecă la primărie pentru a solicita asfaltarea acestui drum.

Un alt lucru îmbucurător pentru cetăţenii Văii Şasa este faptul că pentru DJ676, cel mai lung drum judeţean din Vâlcea, care leagă comuna Vaideeni, satul Cerna de oraşul Bălceşti, cu o lungime de peste 90 de kilometri, care traversează localităţile Slătioara, Stroeşti, Copăceni, Lăpuşata, Roşiile și Tetoiu, Consiliul Judeţean pregătește documentaţia privind asfaltarea cu bani europeni. Acestea este ruta de legătură cu Râmnicu Vâlcea a localităţilor din zona de sud-vest a judeţului: Roşiile, Tetoiu, Grădiştea, Livezi, Zătreni, Lacuşteni şi oraşul Bălceşti: „Împreună, cu implicarea tuturor şi sprijinul pe care ni-l dă Consiliului Judeţean vom rezolva problemele comunităţii din Tetoiu”, ne-a declarat primarul comunei.

Tot în această perioadă, administraţia locală din Tetoiu are în plan dezamorsarea problemei de la reţeaua de canalizarea privind recepţia finală pentru cei 8,4 kilometri executaţi: „Am avut o întâlnire cu constructorul, dirigintele de şantier şi cu cei în măsură să decidă. O luăm cu paşi mărunţi, fiindcă în localitate sunt multe probleme de rezolvat. Eu nu am candidat ca să fiu doar primar, am candidat pentru a pune lucrurile pe făgaşul normalităţii”, afirmă primarul comunei Tetoiu.  

Administraţia locală are în plan rezolvarea inclusiv a problemei privind colectarea gunoiului menajer, dar şi derularea proiectelor de asfaltare a tuturor drumurilor comunale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *