La Stoeneşti,administraţia locală ia în calcul administrarea sistemului de apă şi canalizare

În localitate sunt mulţi cetăţeni fără privilegii, care abia supravieţuiesc din pensia minimă de 800 de lei, aşa că primarul Gheorghe Dumbravă a luat în calcul administrarea sistemului de apă şi canalizare, după finalizarea lucrărilor: „Este o bătălie contracronometru cu apa şi canalizarea, mai mult, nu voi preda sistemul în administrarea Apavil. Vom încerca să administrăm noi, primăria reţeaua, iar preţul metrului cub de apă şi canalizare să nu depăşească 4 sau 5 lei. Fac acest lucru deoarece cunosc foarte bine familiile din această localitate şi greutăţile pe care le are fiecare, iar preţul unu metru cub de apă şi canalizare practicat de Apavil este prea mare, peste puterile financiare ale comunităţii. Vom analiza foarte bine situaţia, vom alege varianta pliabilă şi accesibilă, pentru că nu sunt de acord să-mi împovărez comunitatea. În situaţia aceasta vom face tot posibilul să administrăm serviciul de apă şi canalizare, chiar dacă în localitate sunt montate până acum 23 de pompe, ceea ce înseamnă costuri cu energia electrică pe care primăria trebuie să le suporte”, a punctat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

S-a dat starul lucrărilor de modernizare a şcolii, iar proiectul de construire a sălii de sport este în faza de licitaţie

Un alt lucru important este faptul că, la Stoneşti, s-a încheiat licitaţia pentru proiectul de modernizare şi extindere a şcolii. Prin urmare s-a semnat contractul cu constructorul, iar zilele acesta se va face predarea amplasamentului pentru a începe lucrările. Mai mult, şi proiectul depus la Compania Naţională de Investiţii, privind construirea sălii de sport este în faza de licitaţie. Prin urmare, tot ceea ce şi-a propus primarul Gheorghe Dumbravă privind modernizarea infrastructurii educaţionale prin modernizarea şcolii, construirea din temelii a unei noi grădiniţe, amenajarea unui teren sintetic de sport şi construirea unei săli de sport sunt îndeplinite: „Sperăm să scăpăm de acest virus, să intrăm în normalitate cu toţii, copiii să vină la şcoală zilnic fără temeri, aşa cum se făcea odată, să recupereze ceea ce au pierdut şi nu numai la noi în localitate, în toată această lume”, a punctat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

În proiecţiile primarului pentru această perioadă este şi asfaltarea ultimilor 12 kilometri de drumuri comunale, dar şi branşarea localităţii la reţeaua de gaze naturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *