Vâlcea pierde derby-ul cu CSM București

CSM București a învins SCM Rm. Vâlcea cu scorul de 27-22, într-un joc contând pentru etapa a 10-a în Liga Florilor și a făcut un pas uriaș spre titlu.

Cu 7 absențe cauzate de Covid-19 și fără principalul Adrian Vasile, CSM București a câștigat joi derby-ul de la Sf. Gheorghe cu SCM Rm. Vâlcea, scor 27-22 (11-9).

Condusă cu 3-4 în minutul 15, Vâlcea a avut câteva minute bune și s-a desprins la 7-4. Cu portarul Grubisic în formă și cu Moisă în vervă pe flancul drept, CSM București a întors rezultatul în finalul primei părți și a intrat la cabine în avantaj: 11-9. După pauză, cu Neagu în prim plan, CSM s-a desprins la 15-10 în minutul 40 și apoi 17-12. Vâlcea a încercat să revină, s-a apropiat la două goluri, 21-23, dar nu a reușit să mai întoarcă rezultatul. Cu Martin mutată coordonator, CSM a controlat finalul și s-a impus cu 27-22, făcând astfel un pas mare spre titlu.

Florin Pera consideră că victoria CSM-ului a fost una meritată. ”Am ratat foarte mult, aici s-a făcut diferența, am avut 14 situații clare de gol pe care le-am ratat, e greu să te impui astfel în fața unei echipe ca CSM București. Știam că CSM va fi mobilizată de situația care a fost. Pintea a fost lăsată ușor să primească mingea și acestea au fost momentele care au decis jocul. Am încercat să schimb și sistemul de apărare, dar CSM a găsit soluții și a fost eficientă la finalizare. Când nu e să fie, am ratat și cu poarta goală! CSM a câștigat meritat, a fost mai eficientă la finalizare. București a luat o opțiune importantă pentru titlu, dar nu cedăm, luptăm până la capăt și sperăm să câștigăm returul. Noi ne dorim să ne luăm revanșa și în Liga Campionilor, sperăm să nu mai facem aceleași greșeli” a spus Florin Pera.

În clasamentul Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea rămâne pe locul 3, cu 21 puncte (9 jocuri), fiind devansată de Minaur-25 puncte (10 jocuri) și CSM București – 30 puncte (10 jocuri).

SCM Rm. Vâlcea și CSM București se vor înfrunta și în optimile Ligii Campionilor. Turul e la Rm. Vâlcea pe 6 martie, iar returul la București, pe 13 martie.

SCM Rm. Vâlcea – CSM București 22-27 (9-11)

Hosu, Ciucă, Batinovic; Aardahl 2, Trifunovic, Elghaoui 5, Minevskaja 6, Nikolic, M. Lopez 3, Bucur, Florică 3, Glibko, Fernandez, Liscevic 3, Lupei, M. Gonzalez.

Grubisic, Preda; Neagu 7, Perianu, Martin 2, Smeets, Lazovic 4, Dembele 3, Pintea 6, Moisă 5, Fînaru, Csavar

Glibko și Fernandez au revenit pe teren

După o lungă perioadă de absență, la SCM au revenit pe teren interul stânga Iryna Glibko și centrul Alicia Fraga Fernandez. Acestea nu au jucat niciun meci în 2021. Iryna Glibko a revenit pe teren chiar de ziua ei, ucraineanca împlinind 31 de ani în ziua meciului. Alicia Fraga Fernandez a jucat la Euro 2020 cu Spania, dar a venit accidentată și nu a mai putut evolua în Liga Națională.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *