La Drăgoeşti,primarul Gheorghe Melente identifică fonduri pentru limitarea și prevenirea riscurilor

Pe lângă proiecte majore care se vor realiza cu certitudine, administraţia locală condusă de Gheorghe Melente lucrează la inventarierea tuturor canalelor colectoare de ape pluviale, în vederea accesării unui proiect de regularizare a torenţilor existenţi pe versantul Dealului Jienilor, Bolovanuluiși Boncani pentru a stopa inundaţiile provenite din ploile torenţiale din cauza lor:
„În această perioadă am purtat discuţii specialişti în lucrări de topometrie privind intabularea torenţilor care creează destule probleme localităţii atunci când plouă şi rata precipitațiilor este mare, pentru a-i trece în administrarea primăriei. Pentru proiectele de regularizare a torenţilor sunt fonduri la Compania Națională de Investiții şi este posibil să avem şi axe deschise prin programe europene în acest exerciţiu financiar. Dar, indiferent de posibilităţile de accesare, nu vom rata absorbţia banilor europeni pentru aceşti torenţi care ne creează probleme în localitate”, a precizat primarul localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.
Aducțiune de gaz metan pentru toate satele comunei
Un proiect major este şi aducțiunea de gaz, şi asta fiindcă solicitările pentru această utilitate, venite din partea cetățenilor la primărie sunt tot mai numeroase. Documentația este destul de avansată și urmează să fie trimisă spre avizare: „În planurile noastre este inclusiv proiectul pentru înfiinţarea reţelei de gaze naturale în localitate care în prezent este în linie dreaptă, adică în procent de 60% este realizat. Proiectul de branşare a localităţii la conducta de gaze este într-un parteneriat cu localităţile Galicea, Olanu şi Stoileşti. Soluţia dată de Transgaz este conectarea localităţilor din conducta de la Ioneşti”, a precizat primarul localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.
Primăria a făcut paşi privind documentația proiectului, astfel câteva sute de gospodării, dar și instituțiile din localitate: primăria, școlile, poliția, dispensarul medical, și dar și agenții economici vor putea beneficia de existența rețelei de gaz metan.
Gheorghe Melente: „Avem nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectului care se derulează prin Compania Naţională de Investiţii”
Pe lângă acest proiect, la Drăgoeşti se lucrează la amenajarea zonelor centrale pentru agrement. Se fac indicatorii tehnico-economici pentru câteva drumuri care se vor intabula şi, ulterior asfalta, acestea fiind centuri ocolitoare. Primarul ne informează că aşezământul cultural din localitate este în lucru, iar în toamna acestui an se vor finaliza lucrările: „Problema este racordarea Centrului Cultural la utilităţi: apă, energie electrică şi canalizare, aceasta fiind în responsabilitatea primăriei. Dar le vom face chiar dacă va trebui să ne împrumutăm, deoarece, aşa cum am spus, avem nevoie de o sumă destul de mare, asumată prin hotărâre de Consiliu Local, reprezentând cofinanţarea proiectului care se derulează prin Compania Naţională de Investiţii. Cu toate acestea trebuie să privim situaţia cu optimism şi cu speranţa că totul va fi bine”, a precizat primarul localităţii Drăgoeşti, Gheorghe Melente.
Drăgoeştiul, în topul destinaţiilor turistice de agrement din regiune
Administraţia locală a atras fonduri europene prin FLAG pentru construirea pieţei din localitate. Proiectul, în valoare de 250 de milioane de euro este depus în SEAP. Un alt proiect în valoare de aproximativ 400 de mii de euro va poziţiona localitatea în topul destinaţiilor turistice de agrement din regiune. Proiectul este aprobat tot prin FLAG, la fel ca și construirea pieţei, pentru „Promovarea activităţii de pescuit şi a producţiei piscicole pe luciul de apă, prin achiziţia de echipamente şi dotări specifice cu ambarcaţiuni, skijeturi și căbănuţe. Astfel, în localitate va exista o zonă de agrement lângă Olt, în vecinătatea stadionului, acolo unde se amenajează şi piaţa, în satul Buciumeni.