Fiecare om pe care îl ajută înseamnă o bucurie imensă pentru Aurora Măgura

Aurora Magura se bucură de o largă popularitate pe plan local. Are o legătură deosebită cu cetăţenii, reușind să facă pași concreți pentru ca oamenii să ştie ce face primarul lor la primărie. Ușile biroului primăriţei din Popeşti sunt mereu deschise pentru săteni, nu are ore restricționate de audiență, şi asta fiindcă, spune Aurora Măgura, misiunea primăriei este cea de a interveni și a ajuta cetățenii. Oamenii dau fuga la primărie să-i ceară sprijin pentru orice problemă, iar primărița face tot posibilul să le facă viața mai ușoară, căutând soluții pentru a le sări în ajutor. Aurora Măgura are grijă de bătrânii singuri, de copiii nevoiași din localitate, de fiecare om necăjit din sat şi pentru orice problemă, oricât de mică, oamenii vin şi se plâng la primarul lor. Este de ştiut că, dacă nu este la primărie, sigur este de găsit în sat sau este plecată la Râmnic, tot pentru a ajuta vreun localnic. Aurora Măgura spune că ajută oamenii dintotdeauna, însă face acest lucru cu o mai mare motivare de când s-a angajat la primărie în cadrul departamentului de Asistenţă Socială, rămânând în continuare alături de ei şi din poziţia de primar, iar ajutorul acordat vine de la sine, cu bucurie, face tot ce îi stă în putere pentru a elimina greutăţile din comunitatea sa. Recunoaște, însă că, de multe ori, întâmpină situaţii când nu poate să-i privească pe cei care se confruntă cu tot felul de neajunsuri.

„Cunosc fiecare familie şi problemele pe care le are fiecare. Într-o comunitate ca a noastră trebuie să te implici, iar ajutorul meu vine din educaţia pe care am primit-o. Dumnezeu îmi dă forţă pentru că îmi place să ajut oamenii. Este o continuitate şi prin faptul că am lucrat la Departament de Asistenţă Socială în cadrul acestei primării, astfel am putut să le fiu şi mai aproape. Oamenii dau fuga la primărie să-mi ceară sprijin pentru orice problemă ar avea. Este adevărat că de multe ori sunt situaţii când nu pot să-i privesc pe cei care se confruntă cu tot felul de lipsuri. Probleme sunt multe, este imposibil să le rezolvăm pe toate, dar măcar încercăm, în special în cazurile sociale. Primăria are o maşină pe care o folosim pentru problemele comunităţii, iar eu sunt omul căruia îi place să cunoască problemele pe care le au oamenii din comunitate, pentru a ști cum să-i ajut. Uşa primăriei este deschisă, nu există audienţă, iar dacă nu sunt la primărie sunt în sat sau în oraş, plecată tot pentru a ajuta vreun localnic. Cel mai frumos lucru este faptul că de 1 Martie merg din poată în poartă şi îi dăruiesc fiecărui cetăţean câte o floare şi un mărţişor din partea primăriei. Subliniez acest lucru deoarece sunt multe persoane vârstnice care mi-au spus că niciodată nu au primit o floare. A devenit o tradiţie, o  dată cu venirea primăverii să fiu așteptată la poartă, de multe ori cu lacrimi în ochi de fericire”, a spus Aurora Măgura.

La Popeşti, administraţia locală are proiecte depuse la Compania Națională de Investiții pentru extinderea reţelei de canalizare în satul Urşi pe o lungime de 15 kilometri şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5,2 kilometri, investiţie care este în lista de sinteză. Pentru a încheia asfaltarea tuturor drumurilor, Aurora Măgura mai are un proiect pe o lungime de 12 kilometri pentru care identifică sursa de finanţare. În vederea finanţării este şi proiectul de branşare a localităţii la sistemul de gaze naturale. În planurile primarului Aurora Măgura este şi modernizarea iluminatului stradal, dar şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *