Proiecte şi priorităţi pentru Budeşti

Priorităţile comunei Budeşti sunt finalizarea reţelei de canalizare, gazele naturale şi problemele legate de infrastructura rutieră

Localitatea Budeşti îşi permite să fac anumite investiţii din bugetul local, dar cele de amploare necesită finanţare guvernamentală sau europeană. Primarul Ion Vlădulescu îşi doreşte ca locuitorii comunei să beneficieze de tot ceea ce înseamnă modernizare şi utilităţi. Lucrurile acestea se pot întâmpla însă doar dacă proiectele pe care le depune se vor încadra în grila de eligibilitate care este impusă la nivel naţional: „Consider că ar trebui găsite surse de finanţare, în aşa fel încât toate localităţile, indiferent din ce colţ al ţării sunt, să beneficieze de sistem de apă şi canalizare, de drumuri asfaltate şi de reţea de gaze naturale. Cetăţeanul nu poate să mai meargă, în secolul XXI prin nămol, să nu beneficieze de apă la robinet, de canalizare sau să nu aibă posibilitatea branşării la reţeaua de gaze. Mai grav este că nu avem voie să avem gospodării neelectrificate. Din păcate sunt astfel de situaţii, avem locuinţe și zone care se dezvoltă, dar nu sunt racordate la reţeaua de energie electrică. Pentru astfel de investiţii o administraţie locală nu are puterea financiară să aloce fondurile necesare, fiindcă nu are buget. Atunci când localitatea Budeşti va avea canalizare, (apă există în toată localitatea) reţea de drumuri modernă şi sistem de gaze, administraţia locală va fi independentă financiar. În acest sens, în următorii patru ani este momentul să rezolvăm lucrurile acestea şi abia atunci administraţia locală nu va mai solicita nici un fel de sprijin”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

În comuna Budeşti toate proiectele care au fost depuse pentru accesarea fondurilor europene au fost aprobate, de aceea primarul speră să poată rezolva în continuare și ultimele probleme de infrastructură și utilități.

Proiectul de reabilitare a școlii din Budești, finanțat cu fonduri europene

Şcoala din comuna Budeşti va avea o nouă înfăţişare. Clădirea fost extinsă cu încă două corpuri, s-a înlocuit acoperişul, s-a realizat izolaţia clădirii şi finisajele la interior şi exterior, instalaţiile electrice au fost înlocuite, s-au montat centrale termice noi, iar locaţia beneficiază inclusiv de sistem de supraveghere video. Şcoala este dotată cu mobilier nou, inclusiv cu întreg echipamentul IT pentru elevi şi cadrele didactice. La final locaţia va fi o şcoală modernă, în beneficiul atât al cadrelor didactice, cât şi al elevilor. În prezent se lucrează, iar lucrările sunt în grafic, fiind realizate în procent de 80%, după cum spune primarul Ion Vlădulescu. În maxim o lună locaţia va fi inaugurată. Celelalte şcoli şi grădiniţe din localitate sunt pregătite pentru reîntoarcerea elevilor în clase, după o perioadă lungă de stat acasă din cauza pandemiei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *