Undă verde de la Primăria Bujoreni pentru un proiect respins de consilierii locali în mandatul trecut

Primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu are în plan transformarea căminului cultural din zona Bogdăneşti într-un centru social de elită. Propunerea a venit din partea celui mai mare furnizor de servicii sociale din Germania, care a prezentat administraţiei locale un proiect-pilot la Bujoreni. Prin înfiinţarea acestui centru social de elită beneficiarii sunt persoanele în vârstă prin serviciile acordate, dar şi comuna, în urma preţului de concesiune şi a clădirii care urma a fi renovată la cele mai înalte standarde, începând de la aparatură de ultimă generaţie până la personal calificat.

Centru-pilot de asistență socială

Proiectul nu s-a materializat în mandatul trecut pentru că anumiți consilieri locali s-au împotrivit acestei investiții. Este vorba în general despre aceiași consilieri care se opuneau oricărui proiect propus de primarul actual, pe motiv că ONG-ul respectiv făcea parte dintr-o „sectă religioasă”.

Primarul Gheorghe Gîngu are în plan să reia discuţia cu reprezentanţii acestui ONG, având certitudinea că proiectul va prinde contur de data aceasta, şi asta pentru că în noul Consiliu Local sunt oameni care îşi doresc să pună umărul la dezvoltarea localităţii: 

„Cel mai mare furnizor de servicii sociale din Germania a cerut să îi dăm în zona Bogdăneşti un spaţiu în concesiune, fiind o zonă foarte plăcută şi liniştită, dar şi apropare de spitalele de urgenţă. Mai mult, aici este un cămin cultural în stare avansată de degradare. Ne-au cerut să le dăm în locaţie clădirea pentru a o reabilita şi moderniza şi să-i dea o astfel de utilitate, adică un centru-pilot de asistenţă socială. În cadrul acestui proiect pregăteau inclusiv personal pentru ocupaţia de asistent medical. Celor pregătiţi în acest centru li se oferă o diplomă pe care o pot folosi oriunde în Europa. Asta ar fi însemnat să aibă şi aici toate utilităţile şi dotările aşa cum sunt în centrele pe care ei le conduc, pentru a-i învăţa pe elevi să manevreze şi să lucreze cu tot ce înseamnă aparatura din dotare şi cerinţele pe care el au. Cu vechiul Consiliul Local nu am reuşit, deşi ne-am deplasat acolo. În primă fază au fost de acord, toată lumea a fost încântată de ce au văzut acolo, dar ulterior au existat nişte reticenţe, nişte zvonuri din partea celor care erau în opoziţie, pe care le-au răspândit printre oameni, că eu dau clădirea şi aduc nişte „secte religioase” în localitate. Uite aşa m-am trezit că, dintr-un lucru bun pe care voiam să-l facem, am rămas cu speranţa. Proiectul este un lucru bun, fiindcă cei din Germania veneau cu expertiza, iar locaţia a fost ceea ce ei căutau, iar pentru noi erau destul de mari. Eu voi relua discuţiile, cu speranţa că actualul Consiliu Local va fi de acord. Acest proiect a venit la propunerea unei persoane care lucrează pentru acest ONG în cadrul departamentului de recrutare a personalului de specialitate şi este vâlcean. Îmi pare rău că nu suntem capabili să înţelegem că aceste ONG-uri mari se autofinanţează şi au venit să creeze şi să finanţeze un proiect”, mai spune primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Primarul are planuri mari pentru Bujoreni, în anul 2021

Primarul spune că proiectul de branşare a localităţii la reţeaua de gaze este un proiect primordial pentru comunitate, iar pentru acest lucru va face tot ce-i stă în putere. Aşteaptă bugetul, dar şi finanţarea celor 6 proiecte depuse la Compania Națională de Investiții.

Are și un proiect pentru asfaltarea drumului din satul Valea Bujorencii şi construirea unui pod, pentru care lucrările sunt în faza de licitaţie. Un alt proiect vizează construirea complexului administrativ şi a unei săli de sport, şi asta fiindcă primarul are în plan  mutarea sediului primăriei din acea zonă, iar actualei locaţii îi va da o nouă utilitate.

În planurile primarului este şi amenajarea terenului de pe malul Oltului, în zona Lunca, pentru a face acolo un spectaculos parc de agrement, dar se pare că nu reuşeşte, pentru că Ocolul Silvic Râmnicu Vâlcea nu avizează procesul verbal de punere în posesie a terenului respectiv de trei ani, pentru a putea depune proiectul în vederea finanţării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *