S-a destrămat alianța USR-PNL?

Pentru prima oară partidele USR și PNL votează diferit la ședința de consiliu local.

La ultima ședință de consiliu local din data de 25.02.2021, pentru prima oară partidele USR și PNL au votat diferit la diverse puncte de pe ordinea de zi. Acest lucru ar însemna o rupere între cele două partide care au format o alianță.

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu crede că alianța nu se va destrăma, însă totuși nu se aștepta la o asemenea situație.

Nu cred că proiectul politic a dat chix pentru că, după părerea mea, alianța va merge în continuare. Eu cred că și ei și noi vrem același mandat, să ne facem orașul să fie altfel. Probabil că ieri a fost o zi cu alte idei, să zicem așa. Eu personal nu cred că alianța va fi destrămată, alianața va merge în continuare, sau cel puțin noi cei de la PNL niciodată nu vom milita pentru zona asta, noi suntem corecți în relația cu toată lumea și bineînțeles obligați față de ce am promis cetățenilor. N-am reușit să avem o discuție până acum cu ei. Eu nu m-aș fi așteptat la așa ceva din partea lor. ” ne-a declarat viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Viceprimarul Andrei Gheorghiu consideră că nu a fost nimic ciudat la ședința de ieri. Acesta spune că voturile au fost acordate ca până acum, după opiniile fiecărui consilier. Totuși, până acum ambele partide au votat la fel la orice punct de pe ordinea de zi la toate ședințele.

Votăm cum considerăm că este mai bine. Există păreri diferite de proiecte sau amendamente si conform statutului la noi există votul de conștiință, adică nu putem obliga consilierii să voteze într-un anumit fel. Ei votează cum consideră că e mai bine, normal pentru cetățeni.

De acum vom mai colabora cu PNL, normal. Noi suntem în alianță cu PNL-ul, nu se schimbă nimic. Din punctul meu de vedere și din punctul de vedere al colegilor din USR-PLUS nu se schimbă nimic. Ne dorim să continuăm alianța, să ducem la bun sfârșit proiectele, dar așa este într-o democrație și alianța reprezintă tot un grup democratic prin care se iau decizii, unele pot fi total de acord, altele pot fi divergente sau opinii diferite, asta nu înseamnă că se rupe alianța sau că este o colaborare cu partea cealaltă. ” ne-a declarat viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *