SC Minet SA a lansat o linie modernă de producție de textile nețesute, în urma unei investiții de 6,5 milioane de euro

SC Minet SA, cel mai mare producător de textile nețesute din România a lansat cea mai modernă linie de producție din Europa de sud-est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto.

Linia de producție are o capacitate de 25.000.000 mp/an și va necesita angajarea și pregătirea profesională a 25 de noi specialiști pentru operarea acesteia. Investiția pentru implementarea noii linii de producție, care va fabrica anual 5.000 de tone de textile nețesute pentru construcții și industria auto se ridică la 6,5 milioane de euro.

Bazată pe o tehnologie inovatoare, care presupune interțeserea fibrelor discontinue, montajul liniei de producție a fost realizat în numai cinci luni de o echipă de 20 de ingineri și tehnicieni SC Minet SA, care a integrat echipamente de top din Franța, Belgia și Italia.

„Prin această investiție ne continuăm misiunea de a aduce în România cele mai noi soluții tehnologice existente la nivel global pentru susținerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcții și industria auto. Astfel, continuăm să ridicam standardul în industria textilelor tehnice și să impulsionăm două sectoare economice foarte importante pentru România”, a declarat Romulus Bulacu, unul dintre acționarii companiei vâlcene.

Grupul din care face partea compania are un plan de investiții de 17 milioane de euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și de la nivel global. SC Minet SA are peste 1.000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.

Fondată în 1981, SC Minet SA este cel mai mare producător de textile nețesute din România și este parte a grupului de firme cu același nume. Grupul Minet, cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane de euro și peste 330 de angajați, oferă servicii integrate, de la producția materiei prime, la prelucrare și distribuție.

Cu o experiență de peste 40 de ani în producția de textile tehnice, compania are capital 100% românesc și investește în mod constant în tehnologie de ultimă generație, ceea ce a condus la schimbări tehnologice radicale, care au sincronizat calitatea și capacitatea de producție cu cele mai înalte cerințe europene.

În ultimii trei ani, investițiile grupului Minet s-au ridicat la peste 10 milioane de euro, cea mai nouă fabrică a grupului fiind inaugurată în 2018, cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați. În contextul în care industria textilă este al doilea cel mai mare poluator la nivel global, grupul Minet își propune să utilizeze în mod sustenabil și inovator tehnologia pentru producția textilelor nețesute, pentru a proteja mediul înconjurător.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *