Florin Pera: ”Fetele sunt dornice de revanșă după ultimul meci”

SCM Rm. Vâlcea și CSM București sunt pregătite de confruntarea din optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Manșa tur se joacă sâmbătă, la Vâlcea, de la ora 17:00, sâmbăta viitoare fiind programat returul din Capitală. Florentin Pera, antrenorul echipei SCM Rm. Vâlcea crede că echipa lui poate produce surpriza în această „dublă”. ”Acum suntem motivați să facem un joc bun. Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atuul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare” a anunțat tehnicianul.

Pera anunță că fetele din Zăvoi sunt dornice de revanșă. ”În ultimii ani s-a creat o rivalitate între Vâlcea și CSM București. De fiecare dată am încercat să transmit încredere fetelor în victorie și cred că am reușit de multe ori. La prima vedere, CSM București pleacă favorită, însă noi prin forța și unitatea grupului am reușit să ne autodepășim de foarte multe ori, să obținem rezultate peste așteptări. Același lucru mi-l doresc și de această dată. Sunt foarte motivat, am purtat discuții cu jucătoarele, sunt dornice de a-și lua revanșa după ultimul meci. Nu știu cine va câștiga acest joc, dar în mod sigur ne vom lupta până la ultima picătură de energie pentru a scoate maximum”.

Primul joc este foarte important, un succes fiind o injecție de moral pentru retur. ”În ultimii 3 ani, CSM București a pornit de fiecare dată ca mare favorită în fața noastră, iar acest lucru nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult. Cred că putem să ne calificăm, dar în primul rând trebuie să ne gândim la primul joc, este foarte important. Chiar dacă CSM București pare că este avantajată de faptul că joacă primul meci la Vâlcea, nu este deloc așa. Dacă reușim în partida tur să ne ridicăm la nivelul nostru maxim, cred că putem emite pretenții și la calificare. Asta le-am transmis și fetelor, le-am cerut să nu țină cont de faptul că adversara noastră pleacă din postura de favorită. Nu simt nicio presiune, am avut ca obiectiv să ne clasăm între primele 6 echipă din grupă, obiectivul a fost atins. Tot ce ar putea veni de acum încolo este bonus. Anul trecut, la prima participare după 6 ani, am ajuns în sferturile de finală, acum suntem în optimile de finală, toate obiectivele de performanță ni le-am atins”.

Antrenorul echipei din Râmnicu Vâlcea crede că nu mai este loc de surprize, pentru că ambele echipe se cunosc foarte bine. ”Dacă mă gândesc la faptul că este o echipă pe care o cunoaștem foarte bine, este un adversar bun. Desigur că și orgoliile sunt foarte mari, ambițiile poate că sunt mai mari decât împotriva unei alte echipe și acest lucru poate să fie uneori un avantaj. Sper ca fetele să aibă puterea de a se autodepăși, este foarte important acest lucru. Atunci când am crezut în șansa noastră, am obținut rezultate peste așteptări. Dacă am fi întâlnit un alt adversar, poate că ar fi fost mai incomod. Cred că acesta poate fi atuul, faptul că le cunoaștem foarte bine. Totul va depinde de ziua pe care o va prinde fiecare echipă”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *