Investiții, proiecte și planuri pentru comuna Pesceana, în 2021

La Pesceana, proiectul pentru construirea grădiniţei s-a finalizat în procent de 90% şi, în această perioadă , primarul comunei Pesceana, Ion Vasile, a semnat contractul de execuție privind proiectul de „extindere, reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale” din localitate. Tot anul acesta se va da startul lucrărilor pentru construirea căminului cultural. „În acest sens am predat amplasamentul cu terenul și proiectul la Compania Națională de Investiții. Ei se ocupă de procedura de licitație și de încredințarea lucrărilor. Dorim ca acest aşezământ cultural să fie dotat cu tot ce are nevoie”, a precizat primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile. Administraţia locală, printr-un parteneriat cu alte cinci localităţi va depune documentaţia pentru branşarea localităţii la conducta de gaz metan‚ pe o lungime de 25 de kilometri. Totodată, primarul Ion Vasile spune că inclusiv proiectul pentru construirea unei săli de sport este în curs de licitație și urmează să fie realizat”, a mai spus primarul Ion Vasile.

Programul PNDL 2 a adus la Pesceana 180 de miliarde de lei

Viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu, spune că PNDL-2 a fost un program de succes, unde plăţile au mers conform devizelor şi fără întârziere.

Dintre cele cinci proiecte pentru care localitate Pesceana a atras fonduri guvernamentale prin PNDL-2, anul acesta vor începe lucrările de modernizare şi la şcoala din localitate: „În cadrul proiectului pentru modernizarea şcolii se vor executa lucrări de anvelopare a clădirii cu polistiren expandat de 10 centimetri, se va amenaja acoperişul clădirii, grupurile sanitare în interior, se vor executa zugrăveli interioare și se vor face dotări cu mobilier în sălile de clasă. Grădiniţa, o locaţie foarte frumoasă şi atractivă pentru micuţii noşti este finalizată în procent de 90% și va avea program normal. În grădiniţă îşi vor desfăşura activitatea două grupe de copii.

În prezent grădinarii îşi desfăşoară activitatea în incinta şcolii, care are intrare separată şi un grup sanitari. Avem o poveste veche cu proiectul finanţat prin FDI , unde s-a desemnat inclusiv constructorul pentru asfaltarea drumurilor comunale. Ni s-a promis că proiectul va continua, dar nu se întrevede nimic ferm. Ne mai cer din când în când documente, contractul de dirigenţie de şantier, contractul de lucrări, de proiectare , ca să ne mai bage în seamă, dar nu cred că se va pune în practică. Este vorba despre proiectul de asfaltare a drumului comunal din satul Lupoaia, drumul comunal din satul Ursoaia şi câteva uliţe, însumând o lungime de 12 kilometri”, a precizat viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu.  

Echipa social-democrată din Pesceana a atras de la Ministerul Dezvoltării aproximativ 180 de miliarde de lei, fonduri pentru 5 proiecte. Dintre cele 14 proiecte depuse, 5 proiecte au primit finanţare: reabilitarea şi modernizarea clădirii dispensarului şi a şcolii, construirea unei noi grădiniţe cu program prelungit, construirea a patru poduri şi asfaltarea unui drum comunal, proiect în care a fost inclusă şi construirea a două poduri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *