Vâlcea, aproape eliminată din Liga Campionilor

CSM București pare că a tranșat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu SCM Rm. Vâlcea, după ce s-a impus cu 33-24(13-12), în manșa tur din „optimi”.

Disputa din Sala Sporturilor Traian a fost echilibrată doar în prima repriză. Plusul gazdelor a fost Cristina Florica, extrema stângă care a marcat 5 goluri în primele 24 de minute. Cele două echipe au mers cap la cap în cea mai mare parte a primei reprize, cea mai mare diferență fiind de două goluri. Fiecare tabără a avut a condus o dată la 2 goluri, Vâlcea cu 8-6, iar CSM București cu 11-9.

După 13-12 la pauză, CSM București a pus stăpânire pe joc în partea secundă. Cristina Neagu și Barbara Lazovic au fost de neoprit și au marcat gol după gol de la 9 metri. De asemenea, Jelena Grubisic a avut un alt meci excelent, astfel că „tigroiacele” au reușit să se distanțeze la o diferența de scor tot mai consistentă.

La mijlocul reprizei, Iryna Glibko și Kristina Liscevic au dinamizat atacul echipei SCM, dar defensiva și poarta nu au prins o zi bună. Pe final, Vâlcea s-a debusolat, CSM București a jucat la turație maximă până în minutul 60, astfel că la final tabela a arătat o diferență de 9 goluri: scor 33-24. Astfel, calificarea în sferturile Ligii pare jucată după prima manșă, cea de la Vâlcea!

Surpriză mare la Ljubljana, unde Krim a învins pe CSKA Moscova cu 25-20.  Rusoaicele pot însă întoarce diferența în retur, pentru a merge în sferturi, unde se vor întâlni cu CSM București sau SCM Rm. Vâlcea.

Florin Pera: ”Diferența este mult prea mare față de ce a fost pe teren”

Florin Pera a părut resemnat după înfrângerea cu CSM, scor 24-33 și anunță că soarta calificării este decisă.

„Diferența de scor e mult prea mare față de ce s-a întâmplat pe teren, prima repriză a fost echilibrată. Când CSM a luat avantaj, ne-am grăbit în atac, am irosit atac după atac, n-am mai avut răbdare. În apărare, Neagu și Lazovic au făcut diferența, au dat mult prea multe goluri de la distanță. Aici s-a pierdut meciul. Le-am lăsat mult prea ușor să arunce, au prins și o zi foarte bună. Îmi pare rău pentru diferența asta, o diferență de 3-4 goluri era conformă cu realitatea. Pe final, în loc să micșorăm diferența, am ratat și ele s-au desprins. N-am avut soluții la 9 metri, spre deosebire de adversarele noastre, suferim la capitolul acesta”.

Florin Pera spune că în mare măsură, calificarea este jucată. ”Celor de la CSM le-a ieșit tot, au găsit soluții și când am luat-o pe Neagu om la om, i-a ajutat mult Lazovic. E o diferență de scor prea mare pentru cele două echipe. Eu cred că în mare parte este jucată calificarea, au avantaj considerabil, vor beneficia și de terenul propriu la retur, dar vom încerca să ne apropiem de valoarea adversarului”, a declarat Pera.

Daciana Hosu: ”Trebuie să ne ambiționăm și să ne arătăm adevărata față”

Portarul Daciana Hosu, convocată în premieră și la națională a avut o evoluție bună în jocul cu CSM București și spune că echipa trebuie să se motiveze, pentru a depăși acest moment dificil. ”Nu prea ne-a funcționat apărarea, în prima repriză ne-am simțit bine, dar în partea secundă a trebuit să alergăm după ele și nu am mai făcut nimic. Noi portarii nu am avut un aport foarte mare, dar sper să arătăm mult mai bine în jocul următor. Nu știu dacă experiența a fost decisivă, cât ambiția a contat enorm în acest meci. Neagu este cea ami bună jucătoare a lumii, are un șut foarte puternic și plasat, a fost azi peste noi, deși am încercat să facem totul. Sunt sigură că dacă aveam fanii în tribună era altceva, ei ne ridică moralul mult mai bine. Am pierdut și acum ne gândim la următoarele jocuri, trebuie să eliminăm greșelile, să ne ambiționăm și să arătăm adevărata față” a spus Daciana Hosu.

SCM-Cisnădie se dispută miercuri, la Vâlcea

Partida din etapa 12 a Ligii Florilor, SCM – Măgura Cisnădie se va disputa miercuri, 10 martie, de la ora 18.30, la Râmnicu Vâlcea. Partida va fi televizată în direct de TVR 1. Sala Sporturilor Traian găzduiește toată etapa 12 de campionat, organizatorul fiind Federația de Handbal, iar accesul publicului nu este permis. În clasamentul Ligii Florilor, SCM este pe locul 3, cu 24 puncte,  în timp ce Cisnădie este pe 7, cu 16 puncte.

.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *