Comuna Golești: Extinderi de apă, canalizare și internet

Se lucrează la finalizarea unor proiecte, dar și la începerea altora

Administrația din comuna Golești ia în considerare extinderea de canalizare în alte 7 sate.

„În prezent se lucrează la finalizarea proiectului de alimentare cu apă potabilă, se montează apometrele, se raportează la instalația electrică cu 2 stații de pompare, se finalizează partea de îngrădire și construirea puțurilor. Extinderea s-a terminat, cu rețea cu tot, și acum totul este pe final. Ieri am emis proiectul de începere pentru podul de pe râul Sâmnic cu fonduri pe situații de urgență din vara anului trecut. Am așteptat până acum deoarece am vrut să avem toate documentele pregătite. La acest proiect se lucrează pe teren, iar pe partea de documentație și parte scriptică se lucrează la proiectul de canalizare, unde vrem să îl introducem în 7 sate. Echipa de topometriști se ocupă de măsurători pentru a se găsi cea mai bună variantă pentru construirea rețelei de canalizare. „ ne-a declarat primarul comunei Golești, Adrian Mitrache.

Anul 2021, plin de proiecte importante pentru locuitori

Introducerea internetului în satele care nu beneficiază de acest serviciu este unul dintre proiectele care o să-și contureze forma anul acesta. Primăria nu a uitat de drumurile care pun probleme din pricina faptului că nu sunt asfaltate sau betonate.

„Anul acesta aș vrea, în primul rând, că tot le-am promis oamenilor, să reușesc cu compania care furnizează serviciile de internet, telefonie și cablu la nivelul localității noastre. Vrem să putem extinde și către cele 4 sate care nu beneficiază de așa servicii. Noi am început demersurile de anul trecut, din vară, le-am creat infrastructura, adică am montat niște stâlpi pentru că era o distanță mare între satul respectiv și sursa de energie. De asemenea, lucrăm la documentație pentru a extinde și rețeaua cu apă tot în aceste 4 sate. Dacă bugetul mi-ar permite, aș dori să începem să reabilităm și o parte din drumuri, adică să le definitivăm, fără pietriș sau alte improvizări, dorim să turnăm asfalt sau ciment ca să nu mai avem probleme ulterioare. Pietruindu-le întotdeauna ne întoarcem la ele, așa dacă le betonăm sau asfaltăm scăpăm de o problemă și atunci ne putem concentra anul viitor pe alte lucruri. „ne-a declarat primarul comunei Golești, Adrian Mitrache.

Orice tip de investitor este binevenit în comuna Golești

Un adaos major al fiecărei localități ar fi atragerea de investitori care să pună lucrurile în mișcare în orice domeniu.

„Să știți că au fost câteva persoane care au venit și au cumpărat niște teren în partea de jos a comunei, dar să știți că orice tip de investitori ar aduce un beneficiu comunei. Din păcate, nu avem terenul de așa natură, dar în funcție de solicitări consider că islazele comunale, cum le avem noi, pot fi transformate și scoase din partea asta de pășune și le putem oferi altă destinație. „ne-a declarat primarul comunei Golești, Adrian Mitrache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *