Digitalizarea și îmbunătățirea infrastructurii prind contur în comuna Stroești

Proiectele au un parcurs bun în comuna Stroești

Administrația comunei Stroești are standarde înalte în materie de condiții de trai al locuitorilor din comună. Infrastructura comunei este în plină dezvoltare și promite foarte multe pentru elevi.

Lucrăm acum la proiectul înființare de apă uzată, canalizare. De asemenea, mai lucrăm la un proiect pentru înființarea unui foraj pentru apa potabilă din localitate. Acest proiect vizează suplimentarea debitului astfel încât să fie necesar. Pentru anul acesta ne propunem să realizăm căminul cultural, care este depus prin CNI. Am mai depus un proiect pentru asfaltarea a 6 kilometri de ulițe în comuna Stroești, tot pe CNI și ne gândim să vedem ce proiecte putem accesa prin fonduri europene. Acum în funcție de ce bani vor fi la dispoziție, ne vom axa și noi pe ce este mai important. În primul rând trebuie să realizăm iluminatul public modern și infrastructura școlară și aici vorbim de dotarea școlilor. În dotarea celor două școli de la noi din comună se va afla și realizarea unor cabinete școlare pentru că perioada cu pandemia este mai dificilă și nu se știe cât va ține. ” ne-a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Puncte forte și investitori

Când vine vorba de puncte forte, comuna Stroești cuprinde multe din cele de care are nevoie orice locuitor din orice localitate: curățenie, liniște și aer curat. Investitorii ar aduce un beneficiu și mai mare comunei și locuitorilor, oferind locuri de muncă și o piață proprie.

Ne luptăm să creăm condiții pentru locuitorii din comună și să realizăm proiectele ca într-un oraș, chiar dacă unele orașe sunt subdezvoltate față de localitatea noastră. Asigurarea utilităților, ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, infrastructură școlară, infrastructură sanitară, specialitatea primăriei din comună să funcționeze la standarde normale, digitalizarea instituției primăriei și chiar a școlilor, cam acestea ar fi condițiile avantajoase din comuna noastră. Cineva ar veni aici la noi să-și construiască o gospodărie din un motiv simplu: aerul curat. Este o localitate curată, cu apă curentă din extracție subterană din foraje cu sistemul de salubrizare pus la punct. Din punct de vedere geografic, localitatea noastră este pusă destul de bine, fiind aproape de Horezu, Rm. Vâlcea și Craiova în același timp.

Investitorii în agricultură ar aduce un beneficiu comunei în prezent. Cred că acest lucru este general, nu doar la noi, cel puțin în localitățile de sub munte. Creșterea animalelor și producția de fructe sunt vitale pentru localitățile noastre. Dacă cineva ar reuși să facă aceste lucruri foarte bine centralizat și să nu mai existe samsari și tot felul de intermedieri, ca omul să poată vinde la primă mână produsul la prețul real, toate localităție ar fi foarte bine dezvoltate. ” ne-a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *