Proiecte bine organizare prin PNRR în orașul Berbești: educație, digitalizare, servicii, transport și multe altele

Investiții în educație, digitalizare, servicii, transport și multe altele

Proiectele prin PNRR din orașul Berbești promit foarte multe lucruri pentru locuitori. Organizarea a fost realizată meticulos pe pilonul I, II și III, împărțind exact nevoile fiecărui locuitor.

În prezent lucrăm la proiectul de înființare a rețelei de canalizare și stație de epurare. O serie de proiecte pe care ni le propunem prin PNRR, dar acum să vedem când or veni și normele metodologice, să vedem și locul în care se vor depune, deși ele sunt prezentate în ghid: pilonul I, pilonul II și pilonul III. Pilonul I este despre schimbări climatice și tematică verde, pilonul II este despre mobilitate și degenerare urbană și valorificarea patrimoniului și pilonul III este despre competivitate economică și digitalizare și reziliență. Vrem să îmbunătățim calitatea serviciilor prestate de populație, respectiv transportul de elevi. Un proiect cuprins în pilonul I este construirea a două parcuri în zona de blocuri. Pentru eficiență energetică și termică avem un proiect pentru diminuarea pierderilor de energie termică, destinat elevilor: clasele I-VIII, zona Berbești și grădinița aferentă. ” ne-a declarat primarul orașului Berbești, Cumpanasoiu Milorad-Ion.

Un an greu, dar avantaje sunt

Chiar dacă va fi un an greu din punct de vedere economic, implicit administrativ, administrația primăriei din orașul Berbești consideră că va face față provocării.

Din punct de vedere economic, anul acesta va fi foarte greu. Tot ceea ce înseamnă activitate economică grea, automat reprezintă și dificultăți în activitatea administrativă. Chiar și acum sunt suspendate toate executările, deci bani mai puțini la bugetul local. Sperăm că prin acest program, PNRR, valoarea lui destul de mare, să încercăm să facem din Berbești un oraș puțin mai modern sau mai eficient din punct de vedere al condițiilor socio-economice, și aici ,în primul rând, este vorba de canalizare care este extrem de necesară. Și mai avem proiectul de gaze împreună cu alte două localități pe care l-am depus anul trecut. ” ne-a declarat primarul orașului Berbești, Cumpanasoiu Milorad-Ion.

Procent foarte bun al cazurilor de infectare în școli.

Elevii se descurcă destul de bine, scenariul este verde la noi în oraș. Numărul de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 este sub 0,5%. Condițiile sunt foarte bune, în rest sperăm ca elevii și profesorii să își facă treaba bine și eficient, fără probleme. ” ne-a declarat primarul orașului Berbești, Cumpanasoiu Milorad-Ion.

Investițiile ar aduce un mare beneficiu orașului Berbești, în special când vine vorba de producție manufacturieră.

Pentru orașul nostru, este necesar un investitor care să atragă forța de muncă care a fost disponibilizată de la exploatarea minieră Berbești, forța de muncă calificată în special pe confecții metalice, pe parte de reparații electrice și mecanice. Totodată, ar fi bun un investitor care să aibă și ceva de producție manufacturier, mă refer aici la o fabrică de încălțăminte sau o linie. Noi suntem dispuși să dăm în folosință câteva corpuri de clădiri care nu mai sunt active din punct de vedere economic sau educațional. După afișarea bugetului, vom încerca să atragem această parte de investiții în zonă. ” ne-a declarat primarul orașului Berbești, Cumpanasoiu Milorad-Ion.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *