Primarul din Băbeni are mai multe proiecte pentru 2021:   Cel mai important este asfaltarea

Printre priorităţile administraţiei locale din Băbeni se numără asfaltarea străzilor din oraş. În acest sens, primarul Ştefan Bogdan a finalizat documentaţia pentru modernizarea infrastructurii rutiere. „Avem un proiect pentru asfaltarea a 55 de străzi, pe o lungime de 14 kilometri. Proiectul este depus în vederea finanţării la Compania Naţională de Investiţii, iar prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) avem un alt proiect, pentru asfaltarea străzilor din oraş pe o lungime de 4 kilometri”, ne-a declarat primarul oraşului Băbeni.

Centru de Permanenţă dotat cu RMN şi ambulanţă

În urma unui proiect cu fonduri externe, dispensarul din Băbeni s-a transformat în Centru de Permanenţă, care va fi dotat cu RMN, aparatură medicală performantă în valoare de un milion de euro şi o autospecială de salvare. „Pentru Centrul de Permanenţă avem în plan achiziţionarea unui RMN şi dotările medicale corespunzătoare. La capitolul dotări s-a achiziţionat inclusiv o salvare, iar cu fonduri norvegiene avem două investiţii. Ţinta acestor proiecte este sprijinirea unui număr de 600 de persoane defavorizate”, a precizat primarul oraşului Băbeni.

Susţinerea antreprenoriatului, la Băbeni

Măsuri integrate de educaţie, ocupare, antreprenoriat, susţinerea dezvoltării şi furnizării de servicii socio-medicale, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului sunt obiectivele unui alt proiect important.

Pe linia sprijinirii persoanelor defavorizate şi susţinerii antreprenorilor, la Băbeni este în plină desfăşurare un proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, care vizează instruirea a 600 de persoane în mai multe activităţi, formarea personală a 200 de persoane care nu au un loc de muncă, furnizarea serviciilor de informare şi consiliere profesională şi

acordarea de sprijin în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de locuit din comunitate. În cadrul proiectului sunt sprijinite aproximativ 100 de gospodării, din care fac parte membrii grupului ţintă. S-a estimat o valoare medie aproximativă de 2500 de lei pentru fiecare gospodărie. Această valoare este justificată plecând de la costurile pentru principala nevoie cu care se confruntă comunitatea: lipsa unui sistem de furnizare a apei calde.

Această lipsă a sistemului public de apă caldă şi a posibilităţilor de a asigura o sursă continuă şi stabilă în regie proprie, duce la o problemă de igienă la nivelul comunităţii. De asemenea, prin acest proiect s-au creat confort familiilor nevoiaşe prin ajutorare şi oferirea posibilităţii de angajare. Proiectul presupune, de asemenea, oferirea sprijinului necesar antreprenorilor care vor să îşi deschidă o afacere în localitate. În cadrul proiectului, aceştia vor fi instruiţi şi vor primi fonduri necesare pentru a începe o afacere.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *