3 moduri inedite prin care alegerea ferestrelor îți poate influența în mod minunat designul interiorului locuinței

Se spune adesea că ferestrele sunt ”ochii casei”, iar expresia populară nu este deloc departe de adevăr. Până la urmă, asemenea ochilor tăi, lumina pătrunde în locuința ta prin intermediul ochiurilor de geam, iar modul în care acestea sunt proiectate pot face diferența între un aspect îmbietor al casei tale sau, dimpotrivă, pot crea o atmosferă ceva mai mohorâtă. 

Nu trebuie să faci un sondaj prea amănunțit în rândul proprietarilor de locuințe pentru a afla imediat că ceea ce apreciază fiecare cel mai mult la casa sau apartamentul lor este locația și priveliștea pe care o oferă prin intermediul ferestrelor. De fapt, mulți oameni vor alege să cumpere sau să închirieze spații locative de mai mici dimensiuni dacă aceasta le va oferi o deschidere către un peisaj pe care ei îl consideră superb. 

Prin urmare, alegerea și designul interior legat de ferestre este esențial în creșterea gradului de confort și chiar a valorii proprietății tale. Fiecare încăpere poate beneficia de ferestre alese inspirat și de nenumăratele moduri de stiluri și design-uri cu care le poți înfrumuseța. 

Iată câteva moduri prin care designul interior al ferestrelor tale poate poate aduce schimbări în bine asupra atmosferei casei tale

  • Alege un model de ferestre care se potrivește cu ansamblul arhitectural al locuinței

Dacă în ceea ce privește locuințele de la bloc nu prea ai multe variante la dispoziție – deși, și aici poți alege o tâmplărie pentru geamuri de o calitate superioară și de un colorit care să se potrivească ansamblului de locuințe – norocoșii care își pot construi de la zero o casă pot planifica de la bun început împreună cu arhitectul sau constructorul spațiile în care vor fi amplasate ferestrele precum și designul acestora. 

Încăperile cu tavane înalte și de volum mare, așa cum este cazul livingurilor pot fi asortate cu ferestre transparente de înălțime mare ce pot fi așezate chiar în etaje multiple. Camerele mai mici pot fi asezonate cu ferestre mai scunde însă cu o atenție mai mare acordată tâmplăriei. În toate cazurile, alegerea modelului de fereastră – atunci când poți decide acest lucru – trebuie să țină cont de destinația camerelor pe care le servesc.

  • Alege transparența ferestrelor tale după scopurile lor

Sunt camere din casă pe care le dorești cât mai luminoase, pe cât posibil cu o lumină naturală care, conform studiilor, este deosebit de benefică pentru sănătate în general, dar și pentru crearea unei atmosfere primitoare și creșterea randamentului muncii – dacă lucrezi de acasă. În acest caz va trebui să alegi geamuri cu un factor de opacitate cât mai scăzut pentru ferestrele acestor încăperi. 

Sunt și încăperi unde nu ai vrea ca privirile indiscrete ale vecinilor sau trecătorilor să se poată strecura, așa cum este cazul băilor, unde vei putea folosi geamuri translucente ce au proprietatea de a lăsa să treacă lumina naturală prin ele, însă fără a lăsa să se vadă nimic din interior. 

  • Crearea unui cadru interior pentru vederea către exterior

Desigur, priveliștea de afară poate fi îmbunătățită cu câteva trucuri efectuate la interior. Chiar dacă nu ai o vedere către o pădure de munte sau către mare te poți bucura chiar și cu peisajul orașului tău dacă adaugi un cadru cât mai de bun gust la interior. 

Astfel, luminile urbane, seara, pot arăta mult mai bine dacă încadrezi fereastra cu un set de draperii potrivite, iar dorul de verdeață – dacă nu te afli într-o zonă foarte verde – poate fi compensat cu plantele de interior preferate, așezate pe un pervaz generos al ferestrei în ghivecele pentru flori de diferite modele asortate cu designul interior și pe care le poți achiziționa de la magazinul Hornbach.ro unul dintre cei mai importanți dealeri de produse din sfera amenajărilor și grădinăritului.

În concluzie, alegerea ferestrelor casei tale este o modalitate prin care poți crește, pe de-o parte valoarea imobilului, iar pe de altă parte poți suplimenta plăcerea de a locui și de a te relaxa într-o atmosferă intimă creată conform gusturilor tale. 

Sursa foto: shutterstock.com

1 thought on “3 moduri inedite prin care alegerea ferestrelor îți poate influența în mod minunat designul interiorului locuinței

  1. Frumos, existau odinioara in oras, cateva dughene matelote cu flori rare de ceara , frumos ambalate, cerate, un model minunat, demn de a atrage atentia, intr-o atmosfera in care casa este orientata spre rasarit, mi-am imaginat eu oare care este diferenta intre natural si artificial, când vrei sa fii de bun gust sa oferi o surpriza placuta ce flasback oferi si primesti….o plasa de stele de flori colorate viu, intr-o padurice de larice linistita in care asfintitul tiveste cu rosu aprins zenitul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *